Συγκλονίζει η ιστορία του 7χρονου Ηλία

 
Συγκλονίζει το πανελλήνιο η ιστορία του 7,5 ετών σήμερα, Ηλία, που πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Ο Λιάκος, όπως τον φωνάζει η οικογένειά του, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας στους έξι μήνες ζωής του. Τότε η μητέρα του, Νικήτα Σουσάνα, που μιλά σήμερα στο newsbeast.gr για τον Γολγοθά που αντιμετωπίζει, διαπίστωσε ότι το παιδί της δεν μεγάλωνε.


Επί δύο χρόνια έκανε εξετάσεις στο παιδί της προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο σύνδρομο, χωρίς όμως κάτι να φαίνεται. Όταν ο Ηλίας έγινε 3 ετών, έκλεισε η φωνή του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο για ενδοσκόπηση στο Παίδων Αγία Σοφία. Μία μέρα όμως πριν το χειρουργείο διαπιστώθηκε ότι το παιδί έχει πρόβλημα και με την καρδιά του. Έτσι, οι γιατροί του έκαναν τραχειοτομή λόγω στένωσης του λάρυγγα και μετά από επτά μήνες έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο Ωνάσειο για υποβαλβιδική στένωση.

Το παιδί όμως υποτροπίασε. Η οικογένειά του ταξίδεψε δύο φορές στην Αγγλία ενώ ο έλεγχος για το θέμα της ανάπτυξής του συνεχιζόταν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Όπως λέει η μητέρα του στο newsbeast.gr, ένας Έλληνας γιατρός που ζει στην Ελβετία, ο κ. Καλάγκος, δέχτηκε να έρθει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα για να τον χειρουργήσει, δεν τον δέχτηκαν όμως οι γιατροί του Ωνασείου σε πρώτη φάση. Τώρα περιμένει την έγκριση για το ταξίδι του παιδιού της στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει την πολύ επικίνδυνη επέμβαση που πρέπει, όπως τονίζει, να γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Και κάνει έκκληση στους πολίτες να τη βοηθήσουν οικονομικά.

– Μιλήστε μας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί σας
«Ο μικρός ξεκίνησε από 6 μηνών τα βάσανά του. Δεν αναπτυσσόταν. Αρχίσαμε να κάνουμε έλεγχο για να εντοπίσουμε κάποιο σύνδρομο. Περνούσε ο καιρός με εξετάσεις αλλά δεν βρίσκαμε τίποτα.
Κάποια στιγμή, στα 2,5 του χρόνια κι ενώ ψάχναμε για το ύψος, διαπιστώσαμε ότι η φωνή του έκλεινε και είχε πρόβλημα με το λάρυγγα.
Τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Τον κοίταξαν οι γιατροί και δεν βρήκαν κάτι. Μας πρότειναν να κάνει ενδοσκόπηση. Για να του κάνουν ενδοσκόπηση, έπρεπε να τον κοιμίσουν και για να μπει χειρουργείο, έπρεπε να περάσει από καρδιολογικό έλεγχο. Στον καρδιολογικό έλεγχο που πέρασε, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με την καρδούλα του. Τα βάσανά μας άρχισαν από τότε.
Οι γιατροί του έκαναν τραχειοτομή, μετά από 7 μήνες του έκαναν επέμβαση της ανοιχτής καρδούλας για υποβαλβιδική στένωση. Μετά από αυτή την επέμβαση, ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην Αγγλία να δούμε μήπως καταφέρουν και του αφαιρέσουν την τραχειοτομή. Μέχρι που πάλι προσφάτως διαπιστώσαμε ότι είχε υποτροπιάσει η καρδούλα του και ήταν πάλι σοβαρά.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1112.jpeg

– Είχε προθυμοποιηθεί Έλληνας γιατρός να έρθει στην Ελλάδα να χειρουργήσει αφιλοκερδώς το παιδί σας;
«Ο κ. Καλάγκος που βρίσκεται στην Ελβετία, δέχθηκε να έρθει στην Ελλάδα αφιλοκερδώς να κάνει την επέμβαση στο παιδί. Από το Ωνάσειο δεν δέχτηκαν να του κάνουν πρόσκληση, εμείς όμως συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Κάποια στιγμή μας έδωσαν ένα χαρτί για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, στο οποίο έλεγαν ότι δεν γίνεται στο Ωνάσειο, όχι στην Ελλάδα. Τώρα, είμαστε στη διαδικασία να φύγουμε για Ελβετία».

– Τι χρειάζεστε για να γίνει το ταξίδι;
«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Δηλαδή, κάποιο χαρτί που θέλαμε από το Ωνάσειο, το έχουμε. Θέλουμε ουσιαστικά την πρόσκληση για να έρθει ο κ. Καλάγκος στην Ελλάδα. Το Ωνάσειο δεν μας την έδινε. Τώρα, με κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό που μας βοήθησε, καταφέραμε να μας το δώσουν. Τώρα, ο κ. Καλάγκος πρέπει να μιλήσει μαζί τους για να μας πουν τι χρειάζεται για να έρθει στην Ελλάδα. Ο κ. Καλάγκος όμως χρειάζεται και μόσχευμα και δεν υπάρχει στην Ελλάδα μόσχευμα, οπότε θα πάμε στο εξωτερικό. Με το χαρτί δηλαδή αυτό που θα έρθει, θα μας πουν ότι χρειάζεται μόσχευμα, αλλά μόσχευμα δεν υπάρχει στην τράπεζα μοσχεύματος στην Ελλάδα, οπότε θα μεταβούμε στο εξωτερικό».

– Πόσο στοιχίζει η επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί το παιδί σας;
«Η επέμβαση κοστίζει 88 χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Μαζί με τα εισιτήριά μας και όλα τα έξοδα χρειαζόμαστε περίπου 100.000 ευρώ».

-Έχετε κάνει έκκληση να σας βοηθήσουμε οι πολίτες σε κάποιον λογαριασμό;

«Ναι, ναι φυσικά».

– Τα χρήματα για την επέμβαση έχουν συγκεντρωθεί;
«Όχι, με τίποτα. Στο λογαριασμό έχουν μαζευτεί περίπου 2.000 ευρώ».

– Τι κινήσεις θα κάνετε προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα, πέρα φυσικά από την έκκληση που έχετε απευθύνει στους πολίτες;
«Αν πάμε τα χαρτιά στην επιτροπή και περάσει η επιτροπή του ΟΓΑ το θέμα, δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Χρειάζονται μόνο τα έξοδά μας, η διαμονή κ.ά.

– Η επέμβαση πότε υπολογίζετε να γίνει;

«Πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, το πολύ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου».

– Οι γιατροί θεωρούν ότι είναι δύσκολη η επέμβασή του παιδιού σας; Τι σας έχουν πει;
«Μας έχουν πει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη, δυστυχώς. Μακάρι να επρόκειτο για μία απλή επέμβαση».

– Έχετε απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας;
«Παντού έχω απευθυνθεί. Μου έδειξαν πάρα πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το έργο τους. Θα μπορούσαν να είχαν απορρίψει το θέμα, αλλά το άφησαν ανοιχτό για να βρω κάποια χαρτιά».

– Πώς είναι στην καθημερινότητά του το παιδί σας;
«Είναι πάρα πολύ καλά και ψυχολογικά είναι καλά αλλά τα εσωτερικά είναι άλλο θέμα. Μένει σπίτι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα λόγω της τραχειοτομής αλλά και λόγω κούρασης από την καρδούλα του.

– Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει με το newsbeast.gr ώστε να τον φέρουμε σε επαφή με την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *