Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ευαγγελισμό

283402870ED9BD5C1821FC28E974581B.jpg

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών θα πραγματοποιήσουν στις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καταγγέλλοντας τις μεγάλες ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις και συγκεκριμένα: 180 ειδικευμένοι γιατροί, 60 ειδικευόμενοι, εκατοντάδες νοσηλευτικό προσωπικό, 150 διοικητικοί, πολλές δεκάδες εργαζόμενοι στα παραϊατρικά καθώς και τεχνικοί με βάση τα παρωχημένα οργανογράμματα της δεκαετίας του ΄80.

«Ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί σε σημείο επικίνδυνο. Μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και την ανεπάρκεια υλικού κι εξοπλισμού σημαίνει κάθετη πτώση όχι μόνο στον αριθμό, αλλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Μόνο τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία αυξήθηκε περίπου 20% (καταγεγραμμένη) χωρίς να υπολογίζονται οι απλές επισκέψεις για συνταγογράφηση λόγω του λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ. Εκατοντάδες είναι και οι προσερχόμενοι καθημερινά για να πάρουν έγκριση από υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ αλλά με ελεγκτές του Ευαγγελισμού.

Οι μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου θα δημιουργήσουν προβλήματα λειτουργίας μετά το καλοκαίρι. Ενδεικτικά αναφέρουμε, 2012:156 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, 2013:96 εκατ. ευρώ και 2014:80 εκατ. ευρώ. Το 2013 η χρηματοδότηση έφτασε μετά βίας μέχρι τέλη Οκτώβρη και χρειάστηκε έκτακτη επιχορήγηση για να βγει το έτος με τεράστιες ελλείψεις στην προμήθεια υλικών. Άραγε θα φτάσει ως το καλοκαίρι ο φετινός κουτσουρεμένος προϋπολογισμός του 2014;» » αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού παραμένουν απλήρωτες πάνω από δυο μήνες οι εφημερίες και οι ώρες (νυχτερινά – αργίες) όλου του προσωπικού και παράλληλα, έχουν να πληρωθούν εδώ κι ένα χρόνο οι –πέραν του πλαφόν (πρόσθετες) εφημερίες των γιατρών, αυτές δηλαδή που κάναμε υπερβαίνοντας το νόμιμο όριο – εις βάρος της υγείας και της ασφάλειας της δικής μας και των ασθενών – γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *