Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών του ΕΟΠΥΥ και συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ

4530544F700AEB35D3D60C276D6C1110.jpg

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κρατώντας μαύρες σημαίες πραγματοποίησαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπροστά στη Νομαρχιακή Μονάδα του Οργανισμού, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας τους. Στη συμπρωτεύουσα η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 98%, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, Νικολέτα Μανιάτη.

Η κ. Μανιάτη εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε απεργία επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και κατάργηση όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων στις οποίες, όπως είπε, εκτός από τους γενικούς χειρουργούς περιλαμβάνονται ορθοπεδικοί, γυναικολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι και γαστρεντερολόγοι.

«Θα μείνουν στον ΕΟΠΥΥ μόνοι γενικοί γιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι και παιδίατροι. Δεν μπορεί κανείς να βρει λύση, μετά από κάποιους μήνες, στο νοσοκομείο, εάν και όταν τον παραπέμψει ο γενικός γιατρός. Εκτός από το ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας, όλοι οι ασφαλισμένοι θα χάσουν την περίθαλψή τους και θα πληρώνουν τα πάντα γιατί δεν θα υπάρχουν ούτε γιατροί, ούτε δομές για ακτινολογικές αιματολογικές εξετάσεις, εμβολιασμούς, φυσιοθεραπείες, προληπτικούς ελέγχους και οδοντιατρική περίθαλψη», πρόσθεσε η κ. Μανιάτη.

Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ μετείχαν μαζί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Η κυβέρνηση διέλυσε το ΙΚΑ και δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ και σήμερα έρχεται και συρρικνώνει τον ΕΟΠΥΥ μαζί με τις δομές του. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει τον ΕΟΠΥΥ εμείς θέλουμε δωρεάν υγεία για όλο το λαό, χωρίς να πληρώνουμε ένα ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Θανάσης Μητρούδας μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *