Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα Κέντρα Υγείας

 
Μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τα Κέντρα Υγείας σε Μακρακώμη, Δομοκό και Αταλάντη οργανώθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, από τους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια, σε συνεργασία με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας.


Πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου της Λαμίας, η οποία με έγγραφό της ζήτησε να εντάξει στις εφημερίες των νοσοκομείων το σύνολο των ιατρών γενικής ιατρικής των Κέντρων Υγείας, έτσι ώστε να καλύψει τα κενά σε εφημερίες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι, για αρκετά χρόνια υπήρχε η μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο, μέσα σ’ ένα κλίμα συναίνεσης. Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν από τη στιγμή που, τόσο οι γιατροί των Κέντρων Υγείας όσο και οι δήμαρχοι, ερμήνευσαν έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου ως προάγγελο της κατάργησης της 24ωρης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας. Για 15 μέρες ζητούσαν επίμονα να ανακληθεί το συγκεκριμένο έγγραφο.

Στις δύο συναντήσεις που προηγήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας κ. Κουτσοπίνη, ο οποίος αρνήθηκε να ανακαλέσει το έγγραφο γεγονός το οποίο πυροδότησε κλίμα έντασης και οι συναντήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, αναφέρει το ΑΜΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη, με επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει ως μη νόμιμες τις κινήσεις αυτές και καλεί τον διοικητή του νοσοκομείο της Λαμίας να τις ανακαλέσει.

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο, με απόφασή του το ΔΣ του νοσοκομείου προσπαθεί να μετριάσει την ένταση, ωστόσο όμως, ακόμη και το νέο έγγραφο που εκδόθηκε -και με βάση το οποίο εντάσσει τη μετακίνηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο νοσοκομείο «στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της ιατρικής δεοντολογίας»- απορρίφθηκε τόσο από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας όσο και από τους δημάρχους.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, οι πολίτες αρνήθηκαν να συναινέσουν στη μετακίνηση γιατρών, αλλά ζήτησαν και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό δυναμικό. Μάλιστα, ορισμένες μετακινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε αγροτικούς γιατρούς από αγροτικά ιατρεία προς το νοσοκομείο Λαμίας έχουν πυροδοτήσει πρόσθετο κλίμα έντασης, καθώς έχουν διακοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στο διοικητή του νοσοκομείου, τους γιατρούς και τους δημάρχους.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων «οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών βρίσκονται σε ετοιμότητα και με τον ίδιο τρόπο θα απαντήσουν σε κάθε πιθανή μετακίνηση ιατρικού δυναμικού από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο», ενώ δηλώνουν έτοιμοι να επαναλάβουν συγκεντρώσεις σε κάθε απόπειρα να μετακινηθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *