Στους 115 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

090D14330A96C85C2004D2F3FBE6ED42.jpg

  Τους 115 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS μετά τον θάνατο τις τελευταίες ημέρες τεσσάρων ανθρώπων που είχαν προσβληθεί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ένας 77χρονος πέθανε την Παρασκευή στο Ριάντ και άλλοι τρεις άνθρωποι –ένας 45χρονος και δύο γυναίκες 50 και 54 ετών αντίστοιχα– πέθαναν το Σάββατο στην Τζέντα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε το υπουργείο.
Ο αριθμός των προσβληθέντων από τον κοροναϊό έφτασε τους 414, πρόσθεσε εξάλλου το υπουργείο.

Την περασμένη Τρίτη, ο ασκών προσωρινώς χρέη υπουργού Υγείας, Άντελ Φάκιχ, δήλωσε ότι μια ομάδα ειδικών συζήτησε για «μια σειρά μέτρων πρόληψης (. . .) για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού», διευκρινίζοντας ότι αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών«.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο. Προκαλεί οξέα αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.

Τον τελευταίο καιρό καταγράφεται μια αύξηση του αριθμού των θανάτων από MERS στην Σαουδική Αραβία και τουλάχιστον 4 γιατροί παραιτήθηκαν από ένα νοσοκομείο της Τζέντα, αρνούμενοι να περιθάλψουν ασθενείς καθώς φοβόντουσαν μην προσβληθούν οι ίδιοι από τον κοροναϊό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *