Στον υπουργό για το νοσοκομείο Πρέβεζας

 
Άμεση συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, θα επιδιώξει η επιτροπή που έχει συσταθεί για να προωθήσει τα θέματα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αποτελούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου, τον δήμαρχο, Χρήστο Μπαΐλη, τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Τζίμα, τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής, κ. Κανέλλο, τον εκπρόσωπο των διευθυντών των κέντρων Υγείας του νομού και της πενταμελούς επιτροπής γιατρών κ Νάστα καθώς και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μπακόλα.


Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εργασίας της επιτροπής στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, στην οποία εκτός από τα μέλη της 5μελούς επιτροπής συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, κ. Νικολόπουλος και οι κύριοι Ανωγιάτης και Βουγέλης ως εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο διοικητής του νοσοκομείου παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία του νοσοκομείου για το έτος 2011 και όλοι επισήμαναν για μια ακόμη φορά τις παραμέτρους που συνηγορούν στην αναβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας και στην ανάγκη ανέγερσης ενός νέου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας τόνισε πως θα πρέπει να κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πρόταση με ισχυρά επιχειρήματα που να ενισχύει το αίτημα για την αναβάθμιση του υπάρχοντος νοσοκομείου αλλά και την ανέγερση νέου και ζήτησε από όλους μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις προκειμένου η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό να έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1017.jpeg

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1115.jpeg

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης του υγειονομικού χάρτη της περιοχής επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες κινήσεις προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό Πρέβεζας που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ασθενών ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς ενωμένοι να δράσουν έτσι ώστε το νοσοκομείο και οι υπηρεσίες του να είναι «ελκυστικές» προς τους πολίτες.

Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση του νοσοκομείου χαρακτηρίζοντας την κατάσταση επικίνδυνη και πρόσθεσε πως υπάρχει απαξίωση αφού το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει νέα επικοινωνία της επιτροπής, προκειμένου να «ενισχυθεί» η τελική πρόταση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Πηγή: atpreveza.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *