Στοματικές εξετάσεις σε σχολεία του δήμου Περιστερίου

C10134B5DCCE200E778B8862D189CCA3.jpg

  Πρόγραμμα στοματικού ελέγχου πραγματοποιεί το πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του δήμου Περιστερίου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων.

Κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, στελεχωμένη με προσωπικό του Κέντρου και του δήμου, θα επισκέπτεται τρεις φορές την εβδομάδα τα δημοτικά σχολεία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου, έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και ελέγχονται τα παιδιά που έχουν προσκομίσει τη συναίνεση των γονέων τους. Στο κάθε παιδί δίνεται βεβαίωση ελέγχου με τις παρατηρήσεις του οδοντιάτρου. Το κέντρο υγείας παρέχει στα παιδάκια δωρεάν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

«Η συνέργια δήμου και Κέντρου Υγείας είναι καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία αυτών των παρεμβάσεων. Η διάθεση του δήμου Περιστερίου για συνεργασία και προσφορά στους δημότες του μαζί με την αποτελεσματικότητα των συνεργατών του Κέντρου Υγείας Περιστερίου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν σε μία δύσκολη περίοδο αυτού του είδους τις υπηρεσίες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τα 50 δημοτικά σχολεία του δήμου και εκτιμάται ότι θα εξεταστούν περισσότερα από 3.500 παιδιά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *