Στο υπουργείο Υγείας γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

4F1E90119B3633D77937D4B9C5CB84A0.jpg

  Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι  διαμαρτύρονται γιατί σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι απεργοί αναμένεται να προχωρήσουν στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «το Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίζεται την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014, στη Βουλή, βάζει λουκέτο στις μοναδικές Δημόσιες Δομές στον τομέα αυτό που λειτουργούσαν στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και εξυπηρετούσαν εκατομμύρια εργαζόμενους. Με το σχ. Νόμου, 8.500 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με την πλειονότητα από αυτούς να οδηγούνται στην απόλυση.

Η επιλογή αυτή της Κυβέρνησης, έρχεται σε συνέχεια του λουκέτου σε 11 Νοσοκομεία, νέων επιβαρύνσεων στα φάρμακα και τις εξετάσεις και μιας σειράς νέων χαρατσιών στον τομέα της Υγείας. Η μνημονιακή Κυβέρνηση μέσω αυτού του Νομοσχεδίου επιχειρεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Υγείας, αφού στο μεγάλο επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα υγείας, δίνεται προνομιακός ρόλος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η επιλογή αυτή θα εκτινάξει στα ύψη την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και θα οδηγήσει σε οικονομική χρεοκοπία τον κλάδο υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, το Νομοσχέδιο δεν παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να προσεγγίσουν γιατρούς, φάρμακα και τα Νοσοκομεία, να τύχουν έστω και στοιχειωδών παροχών από το Σύστημα Υγείας».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *