Στο πλευρό ασθενών με Αλτσχάιμερ οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ

 
Στο πλευρό των ασθενών με Αλτσχάιμερ αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων βρίσκονται οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ μέσα από τα προγράμματα Δ.Ι.ΑΝΟΙΑ και Ν.Ι.Κ.Η της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε)-Παράρτημα Θεσσαλονίκης.


Στο πλαίσιο του προγράμματος Δ.Ι.ΑΝΟΙΑ (Δραστήριοι Ιατροί για την Άνοια), που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαϊου, 90 φοιτητές Ιατρικής προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Ημέρας «Άγιος Ιωάννης» και «Αγία Ελένη» της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε, Κώστας Ιμπριάλος, το πρόγραμμα Δ.Ι.ΑΝΟΙΑ, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές από όλα τα έτη της Ιατρικής να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αφενός περιλαμβάνουν εθελοντικές υπηρεσίες προς ασθενείς με Αλτσχάιμερ και αφετέρου συμβάλουν στην εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών στην αναγνώριση της νόσου και στην ανάλογη αντιμετώπιση αυτών των ασθενών.

«Ήδη με τη συμμετοχή 25 φοιτητών έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του προγράμματος με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαϊου με τη συμμετοχή άλλων 65 φοιτητών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε και στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος» πρόσθεσε ο κ. Ιμπριάλος.

Εξάλλου οι φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ συνεχίζουν από τον περασμένο Οκτώβριο να προσφέρουν εθελοντικά ιατρική υποστήριξη στους Γιατρούς του Κόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η.(Νέοι Ιατροί του Κόσμου στα Ηνία). Μάλιστα εκτός από την εθελοντική προσφορά τους έχουν αγοράσει με χρήματα που συγκέντρωσαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση 90 εμβόλια τα οποία διέθεσαν στο πρόγραμμα εμβολιασμών των Γιατρών του Κόσμου.

«Προγραμματίζουμε πριν το Πάσχα να διοργανώσουμε μία ακόμη φιλανθρωπική εκδήλωση για να μπορέσουμε να αγοράσουμε κι άλλα εμβόλια για να εμβολιάσουμε παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που προσέρχονται στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου» ανέφερε ο κ. Ιμπριάλος.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνολικά 50 φοιτητές προσέφεραν πέρσι τις υπηρεσίες τους στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου ενώ περίπου άλλοι τόσοι θα συνεχίζουν την εθελοντική προσφορά τους μέχρι και τον Μάιο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *