Στο Καστελόριζο η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου

giatroi.medium.jpg

Το Καστελόριζο, θα επισκεφθεί η Κινητή Ιατρική Μονάδα των προγραμμάτων, οδοντιατρικής κάλυψης και παιδικών εμβολιασμών των Γιατρών του Κόσμου, από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου. Ειδικότερα, μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό, γυναικολογικό και παιδιατρικό έλεγχο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί καρδιολογικός, ορθοπεδικός και νευρολογικός διαγνωστικός έλεγχος, καθώς και παιδικοί εμβολιασμοί, εφόσον προκύψει η σχετική ανάγκη.

Το πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων, Smile Project, και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, Child Immunization, των Γιατρών του Κόσμου, συνεχίζεται για ακόμα ένα έτος με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται ήδη τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα, κι έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους. Στο πλαίσιο αυτό, τα προγράμματα εξασφαλίζουν σε πολίτες που έχουν ανάγκη, ανοιχτή πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, και μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα, 16.862 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα λαμβάνοντας δωρεάν τη φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *