Στήριξη των γυναικών με καρκίνο και των οικογενειών τους

730D8DF542C9E821361AF6DD4978DA3C.jpg

  Ημερίδα με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Διατήρηση της Ποιότητας Ζωής των Γυναικών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους», διοργανώνουν την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, το Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας των Φύλων του δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9.84», στην Τεχνόπολh.

Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, ειδικός στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Θα υλοποιηθεί από ειδικούς της ψυχικής υγείας (ψυχολόγος, ψυχίατρος, χοροθεραπεύτρια) μέσω θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικού δρώμενου. Θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα για θέματα που τους προβληματίζουν. Μετά το τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2105210645, 2103233401

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr.

ΑΘΗΝΑ 984, Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι
Ώρες: 10.00-13.30

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *