Στην τρίτη ηλικία το 12,8% του πληθυσμού της Γης

 
Πολιτικές προσαρμοσμένες στη γήρανση των κοινωνιών θα πρέπει αν εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που παρουσιάστηκε σήμερα στο Τόκιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.


Η έκθεση καλεί τα κράτη να βελτιώσουν τα συστήματα υγείας προς τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους.

Η μελέτη του ΟΗΕ, δείχνει ότι από τα περίπου 7 δισεκατομμύρια του πληθυσμού της Γης, τα 893 εκατομμύρια είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 12,8%.

Μέσα σε μια δεκαετία, ο πληθυσμός θα αυξηθεί κατά περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που προφανώς θα επηρεάσει αρνητικά τα συστήματα υγεία και κοινωνικής ασφάλειας, προβλέπει η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 80% των ηλικιωμένων θα ζουν έως το 2050 στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, πολλές από τις οποίες, λόγω των νέων, δεν έχουν αναπτύξει πολιτικές προς την τρίτη ηλικία.

Η έκθεση, σημειώνει το ΑΜΠΕ, επισημαίνει τα προβλήματα που αφορούν τους ηλικιωμένους ανθρώπους, την υποαπασχόληση, τις διακρίσεις και τη βία στο χώρο εργασίας, αλλά και στο σπίτι.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ παρουσιάστηκαν στην Ιαπωνία, η οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον τομέα της πληθυσμιακής γήρανσης, καθώς πάνω από το 30% του πληθυσμού είναι ηλικίας 60 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *