Στην αισθητική χειρουργική και την καλλιέργεια κυττάρων

Ακόμη και στην αισθητική χειρουργική χρησιμοποιείται το κολλαγόνο. Αυτό οφείλεται στις μοναδικές του ιδιότητες στο να επουλώνει τις πληγές και να ανασυγκροτούνται τα οστά.


Ακόμη και στην αισθητική χειρουργική χρησιμοποιείται το κολλαγόνο. Αυτό οφείλεται στις μοναδικές του ιδιότητες στο να επουλώνει τις πληγές και να ανασυγκροτούνται τα οστά. Το κολλαγόνο έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη δημιουργία δέρματος, προκειμένου να χορηγηθεί σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα. Χρησιμοποιείται, επίσης, σε άκρως εξελιγμένες επιστημονικές μελέτες καλλιέργειας κυττάρων.

Πρόκειται για μία ινώδη πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδει στους συνδετικούς ιστούς την ιδιότητα να επεκτείνονται. Αποτελεί την κύρια πρωτεΐνη στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα. Τα θηλαστικά έχουν περίπου είκοσι διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου, τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές κολλαγόνου.

Τα κύτταρα που παρασκευάζουν κολλαγόνο έχουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με το είδος του ιστού. Στο δέρμα, στους τένοντες και στους άλλους συνδετικούς ιστούς λέγονται ινοβλάστες και στα οστά οστεοβλάστες.

Το κολλαγόνο εμφανίζει την ιδιαιτερότητα να δημιουργεί αδιάλυτες ίνες με μεγάλη αντοχή. Συγκρατεί μαζί τα κύτταρα σε ευδιάκριτες λειτουργικές κυτταρικές μονάδες. Εκτός από τον δομικό ρόλο που έχει στους ώριμους ιστούς, το κολλαγόνο έχει και έναν «καθοδηγητικό» ρόλο στους αναπτυσσόμενους ιστούς.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα του κολλαγόνου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται φορτίο δέκα κιλών, προκειμένου να σπάσει μία ίνα διαμέτρου ενός χιλιοστού!

Ο καθοριστικός του ρόλος στην επανόρθωση καθιστά το κολλαγόνο ως ένα από τα κυριότερα συστατικά των καλλυντικών.

Η πρόταση της εταιρείας είναι πόσιμο κολλαγόνο και στόχος του είναι να γίνει ο πολυτιμότερος σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς. Το προϊόν ProActive Liquid Collagen περιέχει μαγνήσιο, Β1, Β2, Β5, Β6 και πυρίτιο. Σταματάει την τριχόπτωση, τα νύχια δυναμώνουν και το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα και λάμψη. Οι πονεμένες αρθρώσεις, τα οστά, οι ενοχλητικές κράμπες, ο μεταβολισμός, το λίπος και η κυτταρίτιδα μπαίνουν στο στόχαστρο και δέχονται ισχυρό πλήγμα.

Πίνοντας δύο κουταλιές της σούπας μία ώρα πριν από τον ύπνο θέτετε τις βάσεις για μία καλύτερη υγεία και για ακαταμάχητη ομορφιά Το ProActive Liquid Collagen μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.humanpotential.gr και το fb Drink Collagen for Health and Beauty και να ενημερωθείτε πλήρως για τη δράση του. Το ProActive Liquid Collagen είναι η μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση υγείας και ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *