Σημαντικά ερευνητικά δεδομένα στο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για τις παθήσεις του τριχωτού

synedrio3.jpg

Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντικές αποκαλύψεις για τις πρωτοποριακές επιστημονικές έρευνες που αφορούν τις θεραπείες τριχόπτωσης, ολοκληρώθηκε το «Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού» που διοργανώθηκε στη χώρα μας, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου. Για μια ακόμη χρονιά, το συνέδριο αποτέλεσε πόλο έλξης για Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων αλλά και επιφανείς επιστήμονες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Dr. Francisco Jimenez MD από την Ισπανία και ο Dr. Ron Shapiro MD, τέως πρόεδρος του ISHRS από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια του «Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσιάστηκε η μεγάλη επιστημονική έρευνα του DHI Global Medical Group σε συνεργασία με το τμήμα Ιστολογίας- Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και επικεφαλή τον καθηγητή Βασίλη Γοργούλη.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή έρευνα που στοχεύει στη μελέτη των βλαστοκυττάρων στους θύλακες με σκοπό την ανάδειξη νέων προοπτικών στην αποκατάσταση μαλλιών, ώστε να αποσαφηνισθεί ο ρόλος τους στον κύκλο ανανέωσης των τριχοθυλακίων στην αναγέννηση των τριχών και κατά συνέπεια στην αποτελεσματικότητα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας.

Αναφορικά με την πορεία της έρευνας, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Βασίλη Γοργούλη, τόνισε ότι από δείγματα που έχουν εξεταστεί, έχει γίνει ήδη ο εντοπισμός των αναγεννητικών κυττάρων των ανθρώπινων τριχικών θυλάκων και οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει στον καθορισμό της υπερέκφρασης της πρωτείνης Cdc6.

Το ερευνητικό έργο ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες, φέρει τον τίτλο «Study of human hair follicle stem cell niche: highlighting new perspectives on human hair restoration» και τα ολοκληρωτικά αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται εντός των επόμενων μηνών.

Επιπλέον, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και μια ακόμη επιστημονική έρευνα του DHI Global Medical Group σε συνεργασία με την Α Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Η έρευνα, με τίτλο «Μελέτη των παθήσεων των τριχών και Ψυχοπαθολογία-Ο Ψυχολογικός άξονας-Ανίχνευση και παρέμβαση» αφορά στην επίδραση των ψυχολογικών διαταραχών, στην τριχόπτωση αλλά και των επιπτώσεων της ίδιας της τριχόπτωσης στην ψυχολογία.

Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό ερευνητικό έργο, που πρόκειται να ρίξει φως στις ψυχολογικές επιπτώσεις της τριχόπτωσης στους ασθενείς αλλά και στο κατά πόσο η ψυχολογία επηρεάζει την τριχόπτωση, ο καθηγητής ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, τόνισε πως σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο σκέλος της έρευνας και αναμένεται να προκύψουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Η έρευνα πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή ασθενών της DHI που συμπληρώνουν ειδικά ερωτηματολόγια του ΕΚΠΑ. Όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτή τη μελέτη θα συμβάλουν στην εκτίμηση της συνυπάρχουσας ψυχοπαθολογίας σε αιτήματα θεραπείας παθήσεων τριχών, στον εντοπισμό γενικών προβλημάτων ψυχοπαθολογίας (άγχος, κατάθλιψη), στον εντοπισμό ειδικών προβλημάτων (σωματοδυσμορφοβία) και φυσικά, στην ενημέρωση του ασθενούς με προτάσεις διαχείρισης του προβλήματος.

Το «Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την London Hair Restoration Training Academy.

synedrio1.jpgΟ καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, με τον ιδρυτή και πρόεδρο του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνο ΓιώτηΔηλώσεις

Κώσταντινος Γιώτης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του DHI Global Medical Group: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που Έλληνες επιστήμονες παρουσίασαν πρωτοποριακές εργασίες, τόσο σε ότι αφορά τον ψυχολογικό άξονα τον ασθενών που υποφέρουν από τριχόπτωση όσο και σε ότι αφορά τα βλαστοκύτταρα στους θύλακες της τρίχας. Το DHI Global Medical Group είναι περήφανο που συμμετέχει σε αυτά τα προγράμματα και θα συνεχίσει να υποστηρίζει αλλά και να ενθαρρύνει ανάλογες επιστημονικές μελέτες. Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η εκπαίδευση γιατρών από όλο τον κόσμο πάνω στις καινοτομίες που παρουσιάζει η DHI διεθνώς. Θέλω να υποσχεθώ στους ασθενείς της DHI πως θα συνεχίσουμε να είμαστε ταγμένοι στο όραμα και στην αποστολή μας να κάνουμε το καλύτερο για αυτούς!»

Fransisco Jimenez MD, Dermatologist, FISHRS: «Θέλω να συγχαρώ την DHI για τη συνεργασία της με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε τόσο σημαντικά ερευνητικά έργα. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα φέρουν τεράστιες αλλαγές στον τομέα των θεραπειών του τριχωτού».

Ron Shapiro MD, FISHRS: «Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα των δυο ερευνών, σχετικά με τα βλαστοκύτταρα στους θύλακες της τρίχας αλλά και την ψυχοπαθολογία των ασθενών που πάσχουν από τριχόπτωση. Η DHI υπήρξε πάντα πρωτοπόρος σε θέματα θεραπειών του τριχωτού και ουσιαστικά είναι το μεγάλο σχολείο για πολλούς κορυφαίους γιατρούς σε όλο τον κόσμο που εκτελούν μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν μια από τις πρώτες κλινικές σε όλο τον κόσμο που εφάρμοσε την τεχνική FUE, που ακόμη και σήμερα αποτελεί πρόκληση για πολλούς γιατρούς. Πρόκειται για έναν ιατρικό οργανισμό με τεράστια εμπειρία».

synedrio2.jpgΤο DHI Global Medical Group αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο έμπειρη ιατρική ομάδα στον κόσμο στην αποκατάσταση του τριχωτού

DHI Global Medical Group

Το DHI Global Medical Group ιδρύθηκε το 1970 στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Σήμερα, 46 χρόνια μετά, διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο έμπειρη ιατρική ομάδα στην αποκατάσταση μαλλιών, έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 200.000 ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση. Παράλληλα, συνεργάζεται με τουλάχιστον 60 κλινικές σε όλο τον κόσμο, που εφαρμόζουν τις καινοτόμες θεραπείες του κάτω από τα αυστηρά πρωτοκόλλα τυποποίησης της ποιότητας που έχει θεσπίσει ώστε να εξασφαλίζονται τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.

Πιστό στο όραμα του να αλλάξει τον κόσμο της Αποκατάστασης Μαλλιών, το DHI Global Medical Group συνεργάζεται με δημόσια πανεπιστήμια της Ευρώπης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο, συμμετέχοντας ενεργά στη διδασκαλία των μαθημάτων και υποστηρίζοντας καινοτόμες έρευνες που αφορούν στο τριχωτό και τις θεραπείες της τριχόπτωσης.

Παράλληλα, το DHI Global Medical Group, έχει ιδρύσει την «London Hair Restoration Training Academy», τη μοναδική μέχρι σήμερα ακαδημία στον κόσμο που προσφέρει ολοκληρωμένη και σωστή εκπαίδευση σε γιατρούς και ιατρικό προσωπικό στις θεραπείες της τριχόπτωσης και την αποκατάσταση των διαταραχών του τριχωτού.

Από τη μέρα ίδρυσης του μέχρι σήμερα, το DHI Global Medical Group παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του να συμβάλλει στην υγεία και το ευ ζην όλων των ασθενών που πάσχουν από αλωπεκία και διαταραχές του τριχωτού, ακολουθώντας τις επτά αξίες του: Παιδεία, Καινοτομία, Αξιοπιστία, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα, Φροντίδα, Πίστη στην επιστήμη.

synedrio4.jpgΟ διακεκριμένος αμερικανός Dr. Ron Shapiro κατά τη βράβευση του από το DHI Global Medical Groupsynedrio5.jpgΟ διάσημος ισπανός δερματολόγος, Francisco Jimenez

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *