Σεξ και facebook προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση

 
Απάντηση στο γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραζόμαστε κάθε σκέψη μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter, επιχείρησαν να δώσουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.


Έπειτα από σειρά πειραμάτων που έκαναν, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να μοιράζεται κανείς προσωπικές πληροφορίες προσφέρει την ίδια ικανοποίηση που την ίδια αίσθηση ευχαρίστησης που βιώνει ο εγκέφαλος μας όταν απολαμβάνουμε ένα φαγητό, όταν κερδίζουμε χρήματα ή όταν κάνουμε σεξ.

Μάλιστα όπως προκύπτει από την έρευνα πολλοί από τους συμμετέχοντες απέρριψαν μικρά χρηματικά ποσά για να μιλήσουν για άλλους, προκειμένου να μιλήσουν για τον εαυτό τους.

Επίσης οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες ένοιωθαν μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν μοιράζονταν τις απόψεις τους με φίλους ή και αγνώστους, παρά όταν τις κρατούσαν για τον εαυτό τους.

Ίσως, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό να εξηγεί το γεγονός ότι πολλοί χρήστες είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής με αγνώστους, ακόμα κι αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *