Σε αναβρασμό ολόκληρος ο χώρος της Υγείας

 
Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο χώρος της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1η Σεπτεμβρίου και τους συμβεβλημένους γιατρούς που αποφάσισαν αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό από 3 Σεπτεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία – καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, την απευθείας χρηματοδότηση, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικής κλήσης και σχετικά με την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τον Διοικητή έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.


«Εάν δεν λάβουμε ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.

Από την άλλη πλευρά, οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Στο μεταξύ σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

«Υιοθετώντας πρακτικές άλλων εποχών, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αν υλοποιηθεί θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος, προσθέτοντας ότι «ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση».

Ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκονται οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *