Σε 24ωρη λειτουργία το Εθνικό Δίκτυο Υγείας της Μυτιλήνης

giatros-656x410.jpg

Ξεκινάει από σήμερα η καθημερινή 24ωρη λειτουργία του Πανελλήνιου Εθνικού Δικτύου Υγείας Μυτιλήνης μετά από προφορική εντολή του υπουργού Υγείας προς τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στόχος είναι η ενίσχυση της Μονάδας Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που αντιμετωπίζει τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των ροών προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, οι οποίες και έχουν ξεπεράσει κάθε διαχειρίσιμο υγειονομικά όριο.

«Ως γνωστόν», λέει ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, γιατρός Δημοσθένης Χατζηγιάννης, «το τελευταίο έτος ήταν το πάγιο αίτημα των γιατρών της μονάδας μας η 24ωρη λειτουργία, ανεξάρτητα του μεταναστευτικού, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει για την αδιάλειπτη πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της πόλης. Δύο υπουργοί Υγείας που μας επισκέφθηκαν, και ενώ διαπίστωναν αυτή την αναγκαιότητα, δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, λόγω εκλογών. Τώρα, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις με το μεταναστευτικό και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορούμε να κοιτάμε άπραγοι τους συναδέλφους μας του νοσοκομείου, να δίνουν μάχες νυχθημερόν με πολύωρες καθυστερήσεις στα Επείγοντα και εμείς στις 2 το μεσημέρι να σχολάμε».

Σημειώνεται ότι το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης είναι η πρώτη πανελλαδικά μονάδα που ξεκινάει το πολύ δύσκολο εγχείρημα.

«Ζητάμε τη στήριξη όλων των συμπολιτών και την κατανόησή τους για όποια προβλήματα προκύψουν στη αρχή. Σιγά-σιγά θα τα αντιμετωπίζουμε, κάθε αρχή και δύσκολη…» συμπληρώνει ο κ. Χατζηγιάννης και καταλήγει: «Ως υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας, καλύπτουμε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που ζητά τη βοήθειά μας. Ανεξάρτητα του αν είναι Έλληνας ή μετανάστης. Οι κραυγές του τύπου “θα γίνει το ΠΕΔΥ κέντρο μεταναστών” ή “θα πάθουμε χολέρα, φυματίωση, σταφυλόκοκκο”, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δεν έχουν θέση. Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα να παίρνουμε τα μέτρα μας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας που κινδυνεύει μόνο αν κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ανέλεγκτα περιστατικά».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *