Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία το Μάιο

283402870ED9BD5C1821FC28E974581B.jpg

  Σε στάση πληρωμών προς κάθε κατεύθυνση προχώρησαν τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κονδυλίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία μέσα στο δεκαήμερα 15-25 Μαΐου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων μειώθηκαν 60% μεταξύ 2010-2014 και στον προϋπολογισμό του 2015 είναι μειωμένες κατά 290 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το έτος 2014.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης, εκδόθηκε την στιγμή που είναι σκουπισμένος ο “πάτος του βαρελιού” των οικονομικών των νοσοκομείων. Παρά ταύτα η κυβέρνηση αποφάσισε να την εφαρμόσει και στο ΕΣΥ, ξύνοντας και τον “πάτο του βαρελιού”» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους «ο υπουργός Υγείας με την ανάληψη των καθηκόντων του απέστειλε επείγον έγγραφο στα νοσοκομεία επικοινωνιακού χαρακτήρα για καταγραφή των ελλείψεων βασικών ειδών, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, που ούτως ή άλλως δεν υφίστανται τους πρώτους δύο μήνες εκάστου έτους. Αντί αύξησης της επιχορήγησης για την κάλυψη των αναγκών, έχουμε το “ξύρισμα” σε ότι απέμεινε από ταμειακό διαθέσιμο, εφαρμόζοντας την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *