Η πρωτότυπη συνταγή που θα γράφουν γιατροί για να καταπολεμηθεί η μοναξιά

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της βρετανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της μοναξιάς, οι γιατροί στην Αγγλία θα μπορούν μέσα στα επόμενα χρόνια να συνταγογραφούν την παρακολούθηση μαθημάτων μαγειρικής καθώς και ομαδικές πεζοπορίες.

«Η μοναξιά είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των καιρών μας για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τη Δευτέρα 15 προσθέτοντας πως συνδέεται με ένα εύρος ασθενειών συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Τα επίσημα στοιχεία σοκάρουν, καθώς σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση περίπου 200.000 άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας σε όλη τη χώρα δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιον συγγενή ή φίλο για πάνω από έναν μήνα!

Η στρατηγική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της μοναξιάς η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί μέχρι το 2023, θα βασίζεται στην κοινωνική συνταγογράφηση, δίνοντας στους γιατρούς τη δυνατότητα αντί για φαρμακευτική αγωγή, να προτείνουν ομαδικές δραστηριότητες όπως για παράδειγμα μαθήματα μαγειρικής, πεζοπορία και καλλιτεχνικές δράσεις.

Το κόστος της πρωτοβουλίας αυτής ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη...