«Προτεραιότητα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

00916FF68A2E14ECDDC9FDD7BC6EE5A1.jpg

  Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της υγείας, παρουσίασε ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η ελληνική προεδρία θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες: στην οικονομική κρίση και την επίπτωσή της στα συστήματα υγείας, στη μετανάστευση για την υγεία, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-health) και σε θέματα διατροφής και φυσικής άσκησης. Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που ζουν σε αποκλεισμένες περιοχές, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Όπως σημείωσε, το τελευταίο διάστημα, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική προεδρία για τις ιατρικές συσκευές, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής προεδρίας να προχωρήσει σε τελικές συμφωνίες στο θέμα του καπνού και των κλινικών δοκιμών, εάν αυτά δεν έχουν ήδη κλείσει επί της παρούσας, λιθουανικής προεδρίας της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Ά. Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Υγείας, Τόνιο Μποργκ, καθώς και με τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Καταναλωτών, Νέβεν Μίμιτσα.

Εξάλλου, λίγο μετά τη λήξη του συμβουλίου των υπουργών Υγείας της ΕΕ, ο ‘Α. Γεωργιάδης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος στον τομέα της υγείας, απάντησε ότι το υπουργείο Υγείας είναι το πρώτο που έχει 100% συμμόρφωση με το πρόγραμμα. Τόνισε επίσης, ότι με τις νέες ρυθμίσεις στη φαρμακευτική δαπάνη, έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα κινητικότητας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εγκριθεί το πόρισμα της αξιολόγησης. Ανέφερε, πάντως ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν πολλές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι στον τομέα της υγείας θα γίνουν 400 προσλήψεις, μέχρι το τέλος του 2013 και 500 προσλήψεις μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014. Αναφερόμενος, δε, στα προβλήματα του ΕΣΥ, τόνισε ότι ο ιατρικός πληθυσμός είναι γηρασμένος, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός του προσελήφθη στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και θα πρέπει να ανανεωθεί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *