Μάθετε πώς να προσφέρετε πρώτες βοήθειες

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, πραγματοποιεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 ανοιχτή εκδήλωση στην παραλία της Θεσσαλονίκης (πλησίον του Λευκού Πύργου), με στόχο να μάθουν όλοι πώς μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που κινδυνεύει, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα δείξουν σε όσους συμμετέχουν τη διαδικασία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α), που μπορεί να εφαρμόσει κάποιος, για να επαναφέρει στη ζωή έναν άνθρωπο που δεν αναπνέει, όπως επίσης και άλλες αρχές των πρώτων βοηθειών. Στο σημείο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και άλλες δύο δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ, «Όντιν», και να κάνουν μια εκπαιδευτική πλεύση στον Θερμαϊκό, στη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθούν από το πλήρωμα για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, για τον εξοπλισμό του σκάφους, αλλά και για το διασωστικό έργο της ομάδας. Συγχρόνως, θα μάθουν πώς μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που βρίσκεται στην θάλασσα και κινδυνεύει, όπως επίσης και πώς μπορεί οι ίδιοι να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φαινόμενο του σεισμού και τους τρόπους που μπορούν να προστατευτούν τα ίδια και η οικογένειά τους. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιεί η ΕΟΔ εδώ και δύο χρόνια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΠΘ την Κυριακή», με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αυτοπροστασία και τη σωστή ενημέρωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προσκαλεί όσους συμμετέχουν να συνεισφέρουν στο κοινωνικό έργο της ομάδας, προσφέροντας μια σακούλα με τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις άπορες οικογένειες που υποστηρίζει το Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Δράσεων.

Διαβάστε ακόμη...