Προς τιμολόγηση δεκάδες νέα φάρμακα

21E0436230CDD674C4819D2C28D2DA2D.jpg

  Από 80 έως 100 νέα φάρμακα πρόκειται να τιμολογηθούν και να ενσωματωθούν στο υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών, το οποίο επεξεργάζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως ανακοίνωσε η γγ του υπουργείου Υγείας, στα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα περιλαμβάνονται πολλές θεραπευτικές κατηγορίες (αντινεοπλασματικά, βιολογικοί παράγοντες, αντιβιοτικά κ.λπ.), ορισμένα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως «μοναδικά» και βασίζονται στην καινοτομία νέων δραστικών ουσιών που έχουν εγκριθεί με επιταχυνόμενη διαδικασία (fast track) από ευρωπαϊκούς ή άλλους οργανισμούς (FDA, EMA).

Στην απόφαση αυτή, σημειώνειτο ΑΜΠΕ, κατέληξε ομόφωνα η αρμόδια «Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Πρωτοτύπων-Καινοτόμων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων», που συνεδρίασε χθες στο υπουργείο Υγείας.

Στην Επιτροπή υποβλήθηκε από τον ΕΟΦ κατάλογος περίπου 540 νέων φαρμάκων, που έχουν ήδη λάβει έγκριση κυκλοφορίας από τον Οργανισμό και τα οποία θα τιμολογηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2013, σε συνάρτηση με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών στόχων.

«Η τιμολόγηση των νέων φαρμάκων και η είσοδός τους στην φαρμακευτική αγορά αποτελεί πάγιο αίτημα αρκετών ομάδων ασθενών με σοβαρές ή/και σπάνιες ασθένειες -που θα αποκτήσουν πλέον πρόσβαση στις νέες θεραπείες- αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *