Πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου

 
Μια νέα πρωτοπόρος μέθοδος ανίχνευσης – προσδιορισμού εγκεφαλικού επεισοδίου παρουσιάστηκε στο New York College προϊόν του προγράμματος διδακτορικών διατριβών (Ph.D. for Professionals) που δίδεται στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο του Bolton δια μέσω του New York College.


Την διδακτορική του διατριβή παρουσίασε ο Δρ. Χαράλαμπος Γράσσος, Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής παρουσία του Προέδρου του New York College κ. Ηλία Φούτση, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Bolton Καθηγητή Ηλία Σιώρη και μελών της ιατρικής, ακαδημαϊκής και πολιτικής κοινότητας, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Σύνταγμα.

Ο τίτλος της διατριβής είναι: «Μέθοδος ανίχνευσης κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω αυξημένης θερμοκρασίας των αθηρωματικών πλακών στις καρωτίδες που αναδεικνύεται από την Ραδιομετρία Μικροκυμάτων (MR)».

Η πρωτοπορία αυτής της μεθόδου είναι ότι μετρήθηκε για πρώτη φορά, αναίμακτα, η θερμοκρασία της Αθηρωματικής Πλάκας. Η διατριβή έχει δημοσιευθεί στα έγκριτα ιατρικά περιοδικά JACC, Atherosclerosis, European Heart Journal, Elsevier και Heart.

Το πρόγραμμα Ph.D. for Professionals απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε άτομα τα οποία επιθυμούν να εκπονήσουν ερευνητική εργασία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, πάντοτε σε συνεργασία με το University of Bolton, το New York College ή και με άλλους φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_119.jpeg
κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος New York College, κ. Άρης Φ. Ματθαίου, Δημόσιες Σχέσεις New York College, Δρ. Χαράλαμπος Γράσσος, Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Δρ. Ηλίας Σιώρης, Πρύτανης του University of Bolton και Δρ. Αθανάσιος Γ. Γιαλούρης, Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, παρακολούθησαν την παρουσίαση του Δρ. Γράσσου

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_127.jpeg
Ο πρόεδρος του New York College κ. Ηλίας Φούτσης, παραδίδει τιμητική πλακέτα στον Δρ. Χαράλαμπο Γράσσο, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Bolton-Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *