Προφυλάξτε τη γονιμότητά σας

 
Αν θέλετε να γίνετε γονείς υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τη γονιμότητά σας. Δείτε ποια.

Αν είστε άνδρας


Ενημερωθείτε. Μάθετε από τους γονείς σας αν είχατε πιθανά προβλήματα καθόδου των όρχεων στην παιδική σας ηλικία. Επίσης, μάθετε αν κάνατε εμβόλιο για φυματίωση και παρωτίτιδα. Οι αρρώστιες αυτές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας.

Φροντίστε την καθαριότητα. Ασχοληθείτε συστηματικά με την καθαριότητα των γεννητικών σας οργάνων.

Αποφύγετε τις «υπερβολές» στο σεξ. Η άριστη σεξουαλική απόδοση δε σημαίνει υποχρεωτικά και άριστη γονιμότητα. Ο κανονικός ρυθμός επαφών προστατεύει τη γονιμότητά σας.

Δώστε προσοχή στο βάρος σας. Η παχυσαρκία συνδέεται με ορισμένα προβλήματα γονιμότητας.

Βάλτε τέλος στις καταχρήσεις. Αποφεύγετε το υπερβολικό κάπνισμα, το αλκοόλ γιατί έχουν καταστρεπτικές επιδράσεις στη γονιμότητα και το σεξ.

Μην άγχεστε. Αποφεύγετε το άγχος, το στρες και την υπερβολική κούραση. Μερικά άτομα βρίσκονται σε μόνιμη μικρή υπερκόπωση χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Μη φοράτε πολύ στενά εσώρουχα και παντελόνια. Πιέζουν τους όρχεις.

Μην παίρνετε φάρμακα χωρίς λόγο. Η προληπτική λήψη φαρμάκων δεν οδηγεί σε καλύτερη υγεία.

Αν είστε γυναίκα

Τηρείτε σχολαστικά την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Η καθαριότητα των γεννητικών σας οργάνων δεν είναι γυναικεία φιλαρέσκεια, αλλά βασικός κανόνας υγιεινής.

Πάρτε τις προφυλάξεις σας. Η έκτρωση αποτελεί πάντα θανάσιμο κίνδυνο για τη γονιμότητά σας, όσο καλά και αν γίνεται. Ενημερωθείτε για τις μεθόδους αντισύλληψης από τον γυναικολόγο σας. Αποφεύγετε τη συχνή αλλαγή σεξουαλικού συντρόφου.

Δώστε προσοχή στις ανωμαλίες της περιόδου σας. Μπορεί να συνδυάζονται με κακή γονιμότητα.

Διατηρείτε ένα σταθερό βάρος. Η παχυσαρκία έχει αρνητική επίδραση στη λειτουργία των ωοθηκών σας. Το ίδιο και η απότομη απώλεια βάρους.

Δείτε θετικά τη ζωή. Οι έντονες συγκινήσεις και απογοητεύσεις επιδρούν αρνητικά στη γονιμότητά σας, επηρεάζοντας την ωορρηξία σας.

Μην αμελείτε την υγεία σας. Διερευνήστε γρήγορα κάθε περίεργο πόνο στην κοιλιά. Η σαλπιγγίτιδα αποτελεί κίνδυνο για τη γονιμότητά σας.

Βγάλτε τα βρεγμένα. Μην παραμένετε πολλές ώρες με βρεγμένο μαγιό, ιδιαίτερα αν είχατε στο παρελθόν γυναικολογικά προβλήματα.

Το μυστικό

Θυμηθείτε ότι η γονιμότητά σας ελαττώνεται μετά τα τριάντα σας χρόνια. Μετά τα σαράντα σας μπορεί να έχετε το 10% της γονιμότητάς σας των είκοσι χρόνων σας.

Πηγή: omorfamystika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *