Προφυλαχθείτε από τον καύσωνα

 
Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είμαστε κατά τις μέρες που διαρκεί ο καύσωνας προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες συνέπειες, όπως είναι η θερμοπληξία.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μάς υπενθυμίζει τα βασικά προληπτικά μέτρα για να αντεπεξέλθουμε στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες:

1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

2. Αποφυγή σωματικής κόπωσης.

3. Άφθονο νερό ή φυσικούς χυμούς και αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.

4. Φαγητά ελαφρώς αλατισμένα και αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

5. Συχνά δροσερά μπάνια

6. Όσοι παίρνουν φάρμακα και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

7. Όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και όσοι πάσχουν από βαριά νοσήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους.

8. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.

9. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *