Πουλούσαν κρέας αρουραίου ως κρέας αρνιού

 
Μέτρα κατά της πώλησης μολυσμένων προϊόντων κρέατος έλαβε η Κίνα, μετά το νέο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε με την εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο εμπορευόταν κρέας αρουραίου, αλεπούς και νυφίτσας ως κρέας αρνιού.


Το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» μετέδωσε ότι το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της κινεζικής κυβέρνησης, κάλεσε πρόσφατα τις κατά τόπους κυβερνητικές υπηρεσίες, να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στο κρέας και στα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος και να πραγματοποιήσουν λεπτομερείς ελέγχους στα εργοστάσια της επαρχίας, στα παρασκευαστήρια και στις αποθήκες καθώς και στα ιδιωτικά σφαγεία.

Στην Κίνα έχουν καταγραφεί πολλές φορές κρούσματα που αφορούν την έλλειψη ασφάλειας τροφίμων, αλλά πολλά από τα πρόσφατα σκάνδαλα στη χώρα αφορούν το εμπόριο κρέατος.

Μέσα στο μήνα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε κύκλωμα το οποίο διοχέτευε στην αγορά κρέας αρουραίου και άλλων μικρών θηλαστικών ως κρέας αρνιού, αξίας μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτό ακολούθησε τον εντοπισμό χιλιάδων πτωμάτων χοίρων σε ποτάμια που τροφοδοτούν το σύστημα υδροδότησης της Σανγκάης, γεγονός που προκάλεσε την λαϊκή οργή.

Δημοσίευμα του Τύπου τον περασμένο χρόνο αποκάλυψε την ύπαρξη υπερβολικά υψηλών επιπέδων ορμονών και αντιικών φαρμάκων σε κρέας κοτόπουλου με το οποίο προμηθευόταν το KFC, του οποίου μητρική εταιρεία είναι η Yum Brands, και τα McDonald’s.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *