Πού κρύβεται η βιταμίνη C το καλοκαίρι

8C6EDD2B022DAC5234259332DBD8B3D1.jpg

  Μπορεί οι περισσότεροι να συνδέετε την Βιταμίνη C με το πορτοκάλι και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή ή να θεωρείτε ότι μας είναι απαραίτητη το χειμώνα για να τονώσουμε την άμυνα του ανοσοποιητικού και να αντιμετωπίσουμε το κρυολόγημα.

Η βιταμίνη C όμως προσφέρει στον οργανισμό πολύ περισσότερα.

Επιπλέον τα φρούτα απ’ όπου μπορούμε να την λάβουμε το καλοκαίρι είναι πολλά, πολύχρωμα και άκρως απολαυστικά.

Βιταμίνη C – Ιδιότητες

Χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό

– Βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες
– Προστατεύει από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και των τοξινών
– Μετατρέπει σε ενέργεια τα λιπαρά οξέα
– Ενισχύει την καρδιά και τους σκελετικούς μυς

Καλοκαιρινά φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Φράουλα

Η φράουλα είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης C – περισσότερο κι από το πορτοκάλι. 100 γρ. περιέχουν το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Επιπλέον χαρίζει στον οργανισμό πλήθος βιταμινών αναμεσά τους το β-καροτένιο και τη βιταμίνη Ε.

Πεπόνι

Το πεπόνι αποτελείται κατά 90% από νερό και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β-καροτένιο. Μια μερίδα πεπόνι 100 γρ. μας δίνει 60 θερμίδες.

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται από νερό κατά 94% και με ελάχιστα σάκχαρα είναι ιδανικό για δίαιτα. Την ίδια στιγμή όμως προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες B1, B6, C και τις αντιοξειδωτικές ουσίες λυκοπένιο και β-καροτένιο.

Ροδάκινο

Το ροδάκινο περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, β-καροτενίου, καλίου και σιδήρου. Περιέχει τις ίδιες θερμίδες με το καρπούζι και το πεπόνι.

Βερίκοκο

Το βερίκοκο όπως και το ροδάκινο μας παρέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, β-καροτενίου και λίγες θερμίδες. Δύο βερίκοκα αποτελούν ένα φρούτο.

Σύκο

Πλούσιο σε φυτικές ίνες το σύκο προτιμάται από άτομα που έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, β-καροτένιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C. Προσοχή μόνο χρειάζονται οι θερμίδες καθώς δύο σύκα χαρίζουν 60 θερμίδες.

Επειδή η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στον οργανισμό μας και το Καλοκαίρι απολαύστε όσα μας χαρίζει η φύση αυτή την εποχή, όλες τις ώρες της ημέρας. Μην τα σκέφτεστε μόνο ως φρούτα, χρησιμοποιήστε τα ως πρωινό, ως σνακ, ως δροσιστικό χυμό.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *