Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια;

Καλό είναι να ανανεώνουμε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνουμε για περισσότερο από 15 μέρες.

Είναι γνωστό ό,τι σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας το περνάμε στο κρεβάτι. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο έπακρο για την υγιεινή του. Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι δύσκολο σε ρυθμό καθημερινότητας, ωστόσο όταν τα σεντόνια είναι φρεσκοπλυμένα, η μυρωδιά και η απαλότητά τους είναι ακαταμάχητη.

Πόσο συχνά οφείλουμε να αλλάζουμε τα σεντόνια στο κρεβάτι που κοιμόμαστε;

Καλό είναι να ανανεώνουμε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνουμε για περισσότερο από 15 μέρες, καθώς τα περισσότερα από τα αλλεργιογόνα και μικρόβια που αναφέρθηκαν συσσωρεύονται στο κρεβάτι σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Όπως είναι γνωστό από πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα σεντόνια είναι εστίες συσσώρευσης και ανάπτυξης για μύκητες και βακτήρια. Το καλοκαίρι μάλιστα τα πράγματα είναι χειρότερα και λόγω ιδρώτα. Αυτό και μόνο οφείλει να σας δραστηριοποιήσει για τα καλά!

Από όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να προκληθούν βήχας, αλλεργίες αλλά και άλλες λοιμώξεις -κυρίως- του αναπνευστικού. Για τους λόγους αυτούς φροντίστε να αλλάζετε όσο συχνότερα γίνεται τα σεντόνια του κρεβατιού σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *