Πόση ώρα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας

Όλοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για επαρκή ώρα ούτως ώστε να έχει το πλύσιμο το αποτέλεσμα που πρέπει. Η Βρετανή Gina Radford, αναπληρώτρια επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της χώρας, σημειώνει στη Daily Mail πως η πλειονότητα των ανθρώπων είτε δεν πλέουν για αρκετή ώρα τα χέρια τους είτε δεν χρησιμοποιούν σαπούνι.

Η μη τήρηση αυτών των κανόνων «στοιχειώδους υγιεινής» συμβάλλει στη μετάδοση ασθενειών και στο διογκούμενο πρόβλημα της ανθεκτικότητας των αντιβιοτικών, προειδοποίησε.

Η επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Βρετανίας Sally Davies έχει τονίσει πως πολλοί πολίτες δεν βοηθούν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους με το να μην πλέουν σωστά τα χέρια τους μετά την τουαλέτα ή πριν το φαγητό.

«Κάποιες από τις τεχνικές πρόληψης είναι εντελώς απλά πράγματα όπως το πλύσιμο των χεριών», τονίζει. «Καθημερινά θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό όσο διαρκεί η πρώτη στροφή από τον (βρετανικό) Εθνικό Ύμνο ή δύο φορές το Happy Birthday».

«Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι δεν το κάνουμε αυτό. Το ξέρω γιατί το έχω παρατηρήσει- έχω παρατηρήσει και τον εαυτό μου», συμπληρώνει.

Δηλαδή η διάρκεια του πλυσίματος των χεριών θα πρέπει να είναι περίπου 45 δευτερόλεπτα.

Η Δρ Radford προειδοποίησε και τους γιατρούς να μην συνταγογραφούν αντιβιοτικά όταν δεν πρέπει και δεν είναι απαραίτητα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *