Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να χάνω λίπος

78988DD5C5581EF6F9B4D11A8B657E83.jpg

  Τα περιττά κιλά ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, γυναίκες και άντρες. Η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί με ήπια υποθερμιδική διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση. Τι σημαίνει όμως αυτό και πώς μπορεί να ενισχυθεί ο οργανισμός προς αυτή την κατεύθυνση;

Πρακτικά, όταν η διατροφή αποδίδει 500 θερμίδες λιγότερες από όσες καίει το άτομο την ημέρα, παρατηρείται απώλεια βάρους της τάξεως του 0,5 κιλού την εβδομάδα.

Το θερμιδικό έλλειμμα θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μείωσης της ενεργειακής πρόσληψης (διατροφικός περιορισμός θερμίδων με μικρά και συχνά γεύματα και τρόφιμα από όλες τις ομάδες) και αύξησης της ενεργειακής δαπάνης (μέσω άσκησης). Με τον τρόπο αυτό δεν ταλαιπωρείται ο οργανισμός, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται μεγιστοποίηση της απώλειας λίπους και διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να βοηθούν 2 ουσίες το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) και οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού . Πρόσφατες έρευνες έχουν δημοσιεύσει θετικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι οι ουσίες αυτές, σε συνδυασμό πάντα με τις παραπάνω συστάσεις, φαίνεται να έχουν ευεργετική δράση στη σύσταση σώματος, υποβοηθώντας την απώλεια βάρους και τη διατήρηση της.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η απώλεια βάρους από μόνη της δεν είναι αρκετή αφού απώτερος στόχος είναι η διατήρηση του νέου βάρους με την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειών εφόρου ζωής.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *