Πώς τρώνε οι Γιαπωνέζες και είναι τόσο αδύνατες (καμία σχέση με σούσι)

Στο άκουσμα της «ιαπωνικής κουζίνας» φέρνετε στο μυαλό σας αυτομάτως το σούσι, όμως οι γεύσεις και οι μυρωδιές της κρύβουν πολλά περισσότερα μυστικά, αφού θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές παγκοσμίως.

Αναρωτιέστε γιατί;

Η διατροφή που ακολουθούν οι Γιαπωνέζοι στηρίζεται στο γεγονός, ότι καταναλώνουν οτιδήποτε τους κάνει καλό στην υγεία, τη διάθεση και τη σιλουέτα τους.

Ετσι, στα πιάτα τους θα βρείτε κυρίως τα ψάρια, τη σόγια, το ρύζι, τα λαχανικά και τα φύκια, σε συνταγές που έχουν πάντοτε μια ιδιαίτερη ισορροπία.

Επιπλέον, η απλότητα της ιαπωνικής διατροφής σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό την καθιστούν ιδανική για την απώλεια βάρους και λίπους.

Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε;

Η Κάθριν Γκρονάουερ, άλλαξε τις διατροφικές της συνήθειες, όταν μετακόμισε στο Τόκιο και προσπάθησε να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι Γιαπωνέζες διατηρούν πάντοτε αδύνατη τη σιλουέτα τους.

«Πριν μετακομίσω στην Ιαπωνία αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν οι γυναίκες εκεί να μένουν πάντα αδύνατες. Πίστευα πως είχε να κάνει με εξωτικά συστατικά που χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους, όπως το μίσο, όμως τελικά το μυστικό κρύβεται στο συνδυασμό των τροφών και των υλικών, στον τρόπο που καταναλώνονται και στη διαδικασία της ετοιμασίας τους».
Η Κάθριν κατάφερε να χάσει περίπου 20 κιλά και μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές εμπνευσμένες από την ιαπωνική κουζίνα, που μπορείτε να εφαρμόσετε κι εσείς σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεστε.

Βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε ξηρά τρόφιμα
Μια έντονη διαφορά ανάμεσα στο δυτικό τρόπο διατροφής και στην ιαπωνική κουζίνα είναι το γεγονός ότι πολλά από τα γεύματα στην πρώτη περίπτωση είναι «στεγνά». Πάρτε για παράδειγμα ένα σάντουιτς το οποίο το συνδυάζετε συνήθως με καφέ. Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν την τάση να μην ενυδατώνουν επαρκώς τον οργανισμό, σε αντίθεση με ένα ιαπωνικό γεύμα, που περιλαμβάνει ρύζι μαγειρεμένο στο νερό, λαχανικά που είναι πλούσια σε νερό από μόνα τους, όπως οι σούπες.

Πιείτε τσάι από βότανα
Αν θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα νερού που πίνετε για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και το δέρμα σας λαμπερό, αλλά και να απαλλαγείτε από τις τοξίνες, μην προσπαθείτε να αυξήσετε τα μπουκάλια δίπλα από το γραφείο σας. Προτιμήστε τροφές που περιέχουν αρκετό νερό, όπως τα φρούτα ή τα λαχανικά, αλλά και ροφήματα που βοηθούν στην πέψη, όπως το τσάι βοτάνων.

Προτιμήστε την ποικιλία στα γεύματα
Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν, ότι τα πιάτα που σερβίρονται στην ιαπωνική κουζίνα είναι ιδιαίτερα μικρά άρα καθόλου χορταστικά. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν είναι, ότι σερβίρεται πάντα μια ποικιλία πιάτων στο τραπέζι, με μικρές μερίδες από διάφορα είδη φαγητού. Οχι μόνο θα γεμίσετε τον οργανισμό σας με πολλά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, αλλά θα ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας με την εναλλαγή γεύσεων.

Συνδυάστε τροφές για να βελτιώσετε την πέψη
Σε αυτό δίνουν μεγάλη σημασία οι Γιαπωνέζοι. Οταν για παράδειγμα καταναλώνουν τηγανητά ή λιπαρά, έχουν πάντοτε στο πιάτο τους ως γαρνιτούρα λίγο ραπανάκι που βοηθάει στη χώνεψη των λιπαρών. Εναλλακτικές προτάσεις είναι τα μανιτάρια.

Καταναλώστε εποχιακά τρόφιμα
Τα σταθερά τρόφιμα στα ιαπωνικά γεύματα είναι πηγές πρωτεϊνών, όπως τα ζωικά προϊόντα ή τα φασόλια. Τα άλλα πιάτα που προστίθενται ως συνοδευτικά στα γεύματα θα πρέπει να είναι από εποχιακά υλικά, γιατί το σώμα έρχεται πιο κοντά στο περιβάλλον και σε όσα προσφέρει η φύση τη δεδομένη περίοδο.

Βάλτε στη διατροφή σας τα προβιοτικά
Οι Γιαπωνέζοι συνηθίζουν να τρώνε «μίσο» σούπα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχετε ακριβώς αυτή τη συνταγή στο σπίτι για να καταναλώσετε τα απαραίτητα προβιοτικά. Προσθέστε το γιαούρτι στη διατροφή σας, αρκεί να μην έχετε δυσανεξία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *