Πώς θα απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο

9A4AC18CC8251EEC857CC8782607082E.jpg

  Υποφέρετε από πονοκέφαλο; Νιώθετε σα να σας «χτυπούν» το κεφάλι με ένα σφυρί;

Προτού βάλετε το χέρι μέσα στο ντουλάπι με τα αναλγητικά, δοκιμάστε τα παρακάτω απλά βήματα, που θα μπορούσαν να σας απαλλάξουν από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο.

Βήμα 1ο
Αφήστε στην άκρη το smartphone

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι κρατούν πολύ κοντά στο πρόσωπό τους το κινητό τους τηλέφωνο όταν στέλνουν μηνύματα ή όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο, κάτι που προκαλεί μεγάλη ένταση στα μάτια τους. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε… πονοκέφαλο.

Βήμα 2ο
Πιείτε νερό

Και μια ήπια, ελαφριάς μορφής αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, όπως έδειξε μια έρευνα του 2012 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition. Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και ίσως νιώσετε αμέσως να υποχωρούν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Αν αυτά δε λειτουργήσουν… προχωρήστε στο επόμενο βήμα:

Βήμα 3ο
Κάντε ένα διάλειμμα

Αν νιώθετε σφίξιμο στην περιοχή του κροτάφου, αυτό ίσως είναι σημάδι έντασης και πονοκεφάλου που έχει προκληθεί από το στρες, υποστηρίζει η σύμβουλος υγείας και γιατρός στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης, Dr. Keri Peterson.

Χαρίστε στον εαυτό σας μερικές στιγμές ηρεμίας σε μια ήσυχη γωνιά –ακόμη και το μπάνιο θα μπορούσε να είναι αυτή- και κάντε μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας στο μέτωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Καθώς κάνετε αυτό, πάρτε πέντε αργές, βαθιές αναπνοές, εισπνέοντας από το μύτη και εκπνέοντας από το στόμα.

Κάντε μια παύση και επαναλάβετε.

Βήμα 4ο:
Ήρθε η ώρα για… βότανα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Headache, αν κρατήσει κανείς για 60 δευτερόλεπτα κάτω από τη γλώσσα του ένα αντιφλεγμονώδες-χαλαρωτικό τζελ από τζίντζερ και στη συνέχεια το καταπιεί, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου.

Οι κάψουλες από τζίντζερ ή το τσάι με τζίντζερ μπορεί επίσης να λειτουργήσουν χαλαρωτικά και ηρεμιστικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *