Πώς τα ρούχα επηρεάζουν την απόδοσή μας

9795CF5F4AC0E934D5F978B41EF36848.jpg

  Ο τρόπος ντυσίματός μας δε δείχνει απλά το στιλ και την προτίμησή μας στα ρούχα, αλλά μπορεί να «πει» πολλά για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.

Κάντε ένα πείραμα: ξεκινήστε κι εσείς από σήμερα με αυτά τα απλά βήματα, και δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή σας στη δουλειά, αλλάζοντας τα ρούχα σας!

Βάλτε τη «στολή» σας
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης από το Kellogg School of Management, που δημοσιεύτηκε πέρυσι, παρατηρήθηκε ότι οι φοιτητές που φορούσαν τη λευκή ρόμπα του επιστήμονα, ήταν πιο εύστοχοι σε δοκιμασίες εστίασης της προσοχής και συγκέντρωσης.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι συγκεκριμένες ενδυμασίες, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε κατά τρόπο πιο αποτελεσματικό για εμάς.

Έτσι, με ό,τι κι αν ασχολείστε αυτό το διάστημα, ντυθείτε για το συγκεκριμένο «ρόλο».

Σκεφτείτε ποιος τύπος ρούχων ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτόν και φορέστε τα στη δουλειά σας.

Μην ξεχνάτε όμως και την προσωπικότητά σας

Εκτός από τον τρόπο σκέψη μας, τα ρούχα μπορούν να επηρεάσουν και τα συναισθήματά μας.

Σύμφωνα με μια έρευνα αμερικανών επιστημόνων του 2007, οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους ως πιο παραγωγικούς, αξιόπιστους και έγκυρους όταν φορούσαν «το κοστούμι της δουλειάς», και πιο φιλικούς όταν επέλεγαν ένα πιο απλό και casual στιλ.

Φυσικά, ορισμένες εταιρείες ή και επαγγέλματα επιβάλλουν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος, όμως τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, δείχνουν ότι θα πρέπει κανείς να προσαρμόζει όσο μπορεί το στιλ του και στην προσωπικότητά του.

Επιλέξτε τα κατάλληλα «όπλα»-αξεσουάρ

Το ίδιο που ισχύει για τα ρούχα, ισχύει και για τα αξεσουάρ. Είτε έχετε ένα «τυχερό στιλό», είτε ένα «τυχερό κολιέ», γραβάτα ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ χρησιμοποιήστε το. Θα μπορούσαν να σας δώσουν την έξτρα ώθηση που χρειάζεστε, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά.

Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε
Αν θέλετε να δείχνετε έγκυροι και αξιόπιστοι, πρέπει και να ντυθείτε ανάλογα. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που ντύνονται πιο επίσημα κρίνονται ως πιο έξυπνοι και ακαδημαϊκοί. Βάσει μιας έρευνας, που έγινε σε γυναίκες στο χώρο του management, εκείνες που επέλεγαν πιο αυστηρό, «αντρικό» ντύσιμο, θεωρούνταν πιο δυναμικές και επιθετικές και είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν.

Ντυθείτε ανάλογα με το κοινό σας

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010, οι φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτήν έδειχναν πιο πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των ερευνητών όταν εκείνοι ήταν ντυμένοι απλά σαν και αυτούς, παρά όταν φορούσαν κοστούμια.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει ένας και μόνο κανόνας που θα έπρεπε να ακολουθήσει κανείς. Αυτό που πρέπει να έχει κανείς υπόψιν είναι ότι πρέπει να βρει το σημείο ισορροπίας μεταξύ του «επίσημου και αυστηρού στιλ» και του «πιο καθημερινού» ανάλογα με το που και σε ποιον απευθύνεται.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *