Πώς οι φυτικές ίνες προστατεύουν τον οργανισμό

76309325378EED301C6476A270F07F28.jpg

  Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα που έγινε σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι τα ευρήματά τους μπορεί να εξηγηθούν από την «ικανότητα» των φυτικών ινών να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού, του διαβήτη και πολλών μορφών καρκίνου.

Οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να ενθαρρυνθούν να αυξήσουν την ποσότητα φυτικών ινών που προσλαμβάνουν καθημερινά, έτσι ώστε «να μειώσουν δυνητικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου».

Τα συμπεράσματα της μελέτης των κινέζων ερευνητών από το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο στη Σαγκάη της Κίνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Epidemiology.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 17 προηγούμενες έρευνες και παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 982.411 ανδρών και γυναικών, κυρίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καταγράφοντας περίπου 67.000 θανάτους, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Σύμφωνα με τους κινέζους επιστήμονες, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, ανάλογα με την ποσότητα φυτικών ινών που προσλάμβαναν μέσω της διατροφής τους. Όσοι κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών σε καθημερινή βάση, διαπιστώθηκε ότι είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν σε σχέση με αυτούς που βρίσκονταν στην 5η ομάδα και οι οποίοι κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα φυτικών ινών.

Επιπλέον, οκτώ έρευνες έδειξαν μια μείωση της τάξης του 10% στον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για κάθε αύξηση κατά 10 γραμμάρια της πρόσληψης φυτικών ινών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *