Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος

B6ACC16EB92B9D54406BAB24D98BE787.jpg

  Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας. Ανάλογα όμως με τους τρόπους που το διαχειρίζεται ο καθένας, έχει μεγάλες ή μικρότερες επιπτώσεις στην υγεία μας. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Behavioral Medicine, αν το άγχος γίνει μέρος της καθημερινότητα μας, ο κίνδυνος για μακροχρόνια προβλήματα θα διπλασιαστεί.

Γι’ αυτό στην έρευνα προτείνονται έξι τρόποι για να διαχειριζόμαστε αυτό το συναίσθημα και να αποκομίσουμε μόνο τις θετικές του επιδράσεις.

Γυμναστείτε
Σταματήστε να κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας και να αγχώνεστε για την καθημερινότητα. Με τη γυμναστική ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς και η γλυκόζη μεταφέρεται σε όλα τα σημεία του σώματος κάτι που μας δίνει φυσική ευεξία. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με γυμναστική μια φαινομενικά δύσκολη μέρα

Βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας
Όταν σκέφτεστε τα προβλήματα, δεν τα λύνετε. Είναι προτιμότερο να γράψετε μια λίστα με αυτά και να ξεκινήσετε από τα πιο εύκολα.

Γελάστε

Όσα προβλήματα και αν έχετε, δείτε την χιουμοριστική πλευρά και γελάστε, είτε αυτό σημαίνει να παρακολουθήσετε τηλεόραση είτε το να μιλήσετε με έναν αστείο φίλο κ.ά.

Κάντε μασάζ
Το μασάζ δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα αλά και στο μυαλό. Χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται από τον εγκέφαλό σας η σεροτονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή σας διάθεση.

Φάτε λαχανικά
Νέες έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν σε συχνή βάση λαχανικά έχουν καλύτερη διάθεση και λιγότερο άγχος από αυτούς που δεν είχαν βάλει τα λαχανικά στην διατροφή τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *