Πώς και γιατί γερνάμε

85E5E31965F0361D6AF110225987C54B.jpg

  Η επόμενη μεγάλη αναζήτηση της Google έχει να κάνει με ένα θέμα που αφορά του πάντες και που αργά ή γρήγορα αρχίζει να τούς… απασχολεί.

Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης εταιρείας, που στόχο θα έχει να βρίσκει τρόπους αντιμετώπισης για διάφορα προβλήματα υγείας και αρρώστιες καθώς επίσης και να κατανοήσει τη διαδικασία του… γήρατος.

Η Calico θα επωφεληθεί από τις τεράστιες βάσεις δεδομένων της Google, για να παρέχει νέες οπτικές, μεταξύ άλλων, και για την επέκταση της διάρκειας ζωής του ανθρώπου.

Επικεφαλής της Calico θα είναι ο Arthur Levinson, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Genentech, εταιρεία που θεωρείται πρωτοπόρος στη βιομηχανία της βιοτεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Larry Page ανέφερε ότι η Calico είναι ένα ακόμη παράδειγμα του προοδευτικού τρόπου σκέψης της εταιρείας του: «Ορισμένες βιομηχανίες χρειάζονται δέκα ή 20 χρόνια για να κάνουν μια ιδέα πραγματικότητα. Ο τομέας της υγείας είναι μία από αυτές… Ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να στοχεύουμε προς αυτά που έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή, έτσι ώστε σε δέκα ή 20 χρόνια από τώρα να έχουμε βρει λύσεις γι’ αυτά».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *