Πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον… κόσμο

CDD02DCD2E5514F6C20585FA80E90F97.jpg

  Μία νέα μελέτη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας Credit Suisse παρουσιάζει τις διατροφικές επιπτώσεις της ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών, καθώς και το ρόλο τους στο δημόσιο διάλογο γύρω από την παχυσαρκία και το διαβήτη.

Παρότι οι επιβλαβείς επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης δεν αποτελούν νέο, η έρευνα της Credit Suisse παρουσιάζει τις διαστάσεις του προβλήματος.

Μερικά από τα στοιχεία της έκθεσης της ελβετικής τράπεζας είναι τα εξής:

– 400 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από διαβήτη Τύπου 2.

– 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη χρόνια ασθένεια.

– Η κατάσταση κοστίζει στο παγκόσμιο σύστημα υγείας 470 δισεκατομμύρια δολάρια.

– Μέχρι το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που πρόκειται να προσβληθούν θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια, με συνολικό κόστος ύψους 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

– Η μέση κατανάλωση ανά άτομο προσδιορίζεται στα 17 κουτάλια του γλυκού.

– Πρόκειται για 45% περισσότερη ζάχαρη από αυτή που καταναλώναμε 30 χρόνια πριν.

Ακολουθεί το βίντεο της Credit Suisse με τίτλο «Ζάχαρη: γλυκό με πικρή γεύση», απεικονίζει τα θλιβερά στοιχεία:

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *