Πολυδύναμο ιατρείο αποκτούν τα Σφακιά

A6B57B3301A7B28B5C24695C21825028.jpg

  Ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τη δημόσια υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων ξεκίνησε στη Χώρα Σφακίων.

Πρόκειται για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 7 μήνες, με προϋπολογισμό, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, 855.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου.

Ο θεμέλιος λίθος που σηματοδοτεί και την έναρξη των εργασιών μπήκε σήμερα με το σύνολο των τοπικών φορέων να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για αυτή την εξέλιξη. Κατά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου. «Η αγωνία όλων των κατοίκων της περιοχής, της δημοτικής αρχής, των αντιπεριφερειαρχών αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών, ήταν από την στιγμή που ολοκληρωθούν οι μελέτες, πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση. Όμως με επιμονή, συστηματική εργασία, και έχοντας την πολιτική βούληση, καταφέραμε να βρούμε τη χρηματοδότηση μέσα από τα ΟΣΑΠΥ, γιατί ο σχεδιασμός μας είναι να αλλάζουμε συνεχώς την εικόνα της ενδοχώρας της Κρήτης κάτι που υλοποιούμε με συνεχή έργα και παρεμβάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους συνεργάτες του για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Πολυδύναμου Ιατρείου και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. «Ένα αίτημα δεκαετιών για τον τόπο μας παίρνει σάρκα και οστά. Έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη σημερινή εξέλιξη τον περιφερειάρχη Κρήτης» τόνισε ο δήμαρχος Σφακίων. Ο κ. Πολάκης επεσήμανε το γεγονός ότι το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Κρήτη λειτούργησε το 1983 στο Σπήλι και σήμερα 30 χρόνια μετά, όπως είπε, τα Σφακιά αποκτούν μια σημαντική μονάδα που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Το κτίριο θα είναι έκτασης 300 τετραγωνικών μέτρων και κατασκευάζεται σε δημοτική έκταση 4 στρεμμάτων. Αμέσως μετά την κατασκευή του, θα γίνουν ενέργειες ώστε να προσληφθεί το γρηγορότερο δυνατό το αναγκαίο προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *