Πολάκης: Λείπει μία γάζα από τα νοσοκομεία και το μεγαλοποιούν

2529229.jpg

Νέα επίθεση στα «βοθροκάναλα», όπως είπε, «της διαπλοκής» εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας αυτή τη φορά σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, κατηγορώντας τα κανάλια ότι παρουσιάζουν λανθασμένη εικόνα της κατάστασης στον τομέα της υγείας.

«Από εδώ και πέρα κυβερνάμε». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του και μιλώντας για τον εκλογικό τόνισε ότι «προχωράμε σε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, φέρνουμε την απλή και άδολη αναλογική, ξεκινάμε την κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχει την ενημέρωση. «Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Όποιος πληρώσει περισσότερα θα πάρει την άδεια και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, εργασιακά, κλπ.. Θέλει κάποιος να κάνει κριτική στην κυβέρνηση; Εμείς λέμε «βεβαίως», αλλά θα πληρώσει (για την άδεια)» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν λείπει μια γάζα από κάποιο νοσοκομείο, μεγαλοποιούν το γεγονός και αποσιωπούν το ότι το σύστημα Υγείας έχει στελεχωθεί με 1.200 επικουρικούς, 380 από παλαιότερες προκηρύξεις, έχουν εγκριθεί πιστώσεις για άλλους 280 από παλαιότερες προκηρύξεις, τον τελευταίο μήνα έχουν προκηρυχθεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών, αρχίζουν και έρχονται οι 985 του Νοεμβρίου, ενώ αρχίζουν και υπογράφονται τα απαραίτητα για την στελέχωση 100 κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας», σημείωσε επίσης ο κ. Πολάκης.

«Ξαναστήνουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας στα πόδια του, ενώ θα πάμε και σε μόνιμη εφαρμογή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *