Ποιοι ασφαλισμένοι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

 
Μηδενική είναι πλέον η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν το ΕΚΑΣ, για όσους έχουν υποστεί εργατικό ατύχημα και για όσες γυναίκες είναι έγκυες ή σε λοχεία.


Ο νέος κατάλογος με τις επικαιροποιημένες συμμετοχές των ασφαλισμένων στα φάρμακα τέθηκε σε ισχύ από χθες και περιέχει μειωμένα ποσοστά συμμετοχών για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ:

Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και οι εργαζόμενοι που έτυχαν σε εργατικό ατύχημα, δικαιούνται 0% συμμετοχή για όλα τα φάρμακα.

Επίσης, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 0% χορηγούνται τα φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (στο ΦΕΚ ΒΆ 1003/2012 επισημαίνονται τα φάρμακα που χορηγούνται από νοσοκομεία ή από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ).

Για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ, η γενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10% και 0% για τις παθήσεις που εμπίπτουν στην μηδενική συμμετοχή.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *