Ποιές τροφές καταπολεμούν τις αλλεργίες της άνοιξης

 
Η άνοιξη είναι για κάποιους η εποχή της αναγέννησης και της αφύπνισης μετά την περίοδο του χειμώνα. Επιδιώκουν να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται. Για κάποιους άλλους όμως είναι μια εφιαλτική περίοδος με τις αλλεργίες να κάνουν την εμφάνισή τους και την καθημερινότητα δύσκολη. Κι ενώ η Άνοιξη φέρνει στους πρώτους ευφορία στους δεύτερους φέρνει, καταρροή, μάτια που τρέχουν, φαγούρα, φτερνίσματα, βήχα και ερεθισμένο λαιμό.


Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να ανακουφιστείτε από τα έντονα συμπτώματα και αυτόν σας τον παρέχει η ίδια η φύση και τα προϊόντα της. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και φολικό οξύ βοηθούν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και μπορούν να γίνουν εξίσου αποτελεσματικά με τη φαρμακευτική αγωγή λένε οι ειδικοί.

Τροφές που καταπολεμούν τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

1. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία καταπραΰνει τα αλλεργικά συμπτώματα και επιπλέον βοηθά να ανοίξουν τα βουλωμένα ιγμόρεια. Οι ερευνητές θεωρούν πως περίπου 500 mg βιταμίνης C την ημέρα, μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αλλεργίας.

2. Εσπεριδοειδή

Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και λεμόνια. Ένα μεγάλο πορτοκάλι περιέχει περίπου 100 mg βιταμίνης C, ενώ το μισό ενός μεγάλου γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 60 mg.

3. Λαχανίδα

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα «όπλα» κατά των αλλεργιών. Όπως και το μπρόκολο, είναι μέλος της οικογένειας σταυρανθών, αλλά είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, χρωστικές ουσίες που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

4. Σέσκουλα

Σας έχει εξαντλήσει η αλλεργική ρινίτιδα; Βάλτε τα σέσκουλα στο τραπέζι σας για τον ίδιο λόγο που θα το κάνετε και για τη λαχανίδα. Τα φυτοχημικά που περιέχουν -κατά κύριο λόγο, καροτενοειδή- βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο των αλλεργιών.

5. Τσουκνίδα

Βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής που εμφανίζεται όταν εκδηλώνονται συμπτώματα αλλεργίας. Η τσουκνίδα περιέχει ισταμίνη, τη χημική ουσία που παράγει το σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, κι έτσι βοηθά στο να αποκτάμε ανοχή.

6. Κρεμμύδι και σκόρδο

Η κερκετίνη είναι ένα άλλο μυστικό «όπλο» που βοηθά στην καταπολέμηση των αλλεργιών, λειτουργώντας σαν ένα αντιισταμινικό. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο, είναι πλούσια σε κερκετίνη, όπως και τα μήλα. Αν προτιμήσετε τα μήλα, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν υποκινούν το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας.

7. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός αναστέλλει την έκκριση ισταμίνης που προκαλεί τα δυσάρεστα αλλεργικά συμπτώματα. Παράλληλα όμως ο μαϊντανός ένα φυσικό διουρητικό, γι’ αυτό και θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες.Εντάξτε αυτές τις τροφές στην διατροφή σας για να αντιμετωπίσετε πιο ήπια τα συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *