Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες εστίες μόλυνσης στα ξενοδοχεία;

 
Το καλοκαίρι έφτασε και παρά το δυσχερές οικονομικό κλίμα της χώρας, όλο και κάποιο τριήμερο θα ξεκλέψουμε για να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας σε κάποιο ελληνικό νησί. Όταν, λοιπόν, εισέλθετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να έχετε μαζί σας ένα απολυμαντικό χεριών, προτού ανοίξετε το φως ή την τηλεόραση.


Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, οι πιο επικίνδυνες εστίες μολύνσεως στα ξενοδοχεία– μετά τις τουαλέτες και τους νιπτήρες μπάνιου – είναι οι διακόπτες και το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα από 19 επιφάνειες σε τρία δωμάτια σε ξενοδοχεία τριών πολιτειών των ΗΠΑ – Τέξας, Ιντιάνα και Νότια Καρολίνα. Η εστία με τις περισσότερες αποικίες βακτηρίων ανά κυβικό εκατοστό ήταν ο διακόπτης φωτισμού και ακολουθούσε το τηλεχειριστήριο.

«Η μελέτη απευθύνεται κυρίως στα διευθυντικά στελέχη των απανταχού ξενοδοχείων. Δεν θέλουμε να φοβίσουμε τους πολίτες, αλλά να τους προειδοποιήσουμε και να τους πείσουμε να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *