Ποιες είναι οι επιπτώσεις της αϋπνίας στη λήψη αποφάσεων

tsiprastsak-656x410.jpg

«Ελλάδα και οι πιστωτές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία μετά από ολονύχτιες συνομιλίες, αλλά μπορούμε να εμπιστευθούμε τις αποφάσεις από πολιτικούς όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου;», διερωτάται ο Guardian και απευθύνθηκε στον  γιατρό  Michael Chee του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σιγκαπούρης, εξειδικευμένο σε θέμα νευροψυχολογίας, ο οποίος χαρακτήρισε την 17ωρη συνεδρίαση «μαρτύριο».

«Είναι ένας φρικτός τρόπος να παίρνεις αποφάσεις», είπε αναφερόμενος σε φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ που δείχνει να κλείνει τα μάτια από την κούραση.

«Όταν υπάρχει στέρηση ύπνου, η ικανότητα να επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες πέφτει, η ικανότητα να ασχοληθείτε με απόσπαση της προσοχής είναι μειωμένη, και η βραχυπρόθεσμη μνήμη μειώνεται», λέει.

«Η παρατεταμένη στέρηση ύπνου είναι μια ιδιαίτερα ύπουλη μορφή βασανιστηρίων, διότι προσβάλλει τις βαθιές βιολογικές λειτουργίες στον πυρήνα της ψυχικής και σωματικής υγείας του ατόμου», σύμφωνα με την Kelly Bulkeley διευθύντρια της βάσης δεδομένων ύπνου και  ονείρων. Γράφοντας στο Psychology Today, είπε ότι οι χειρότερες επιδράσεις είναι, μεταξύ άλλων, ο αποπροσανατολισμός, η απάθεια και οι οπτικές λανθασμένες αντιλήψεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *