ΠΟΕΔΗΝ: Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασε το ένα έτος

vapor1-656x410.jpg

Πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την Τετάρτη 29 Ιουνίου, με βασικό αίτημα την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στις 11:30, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει, οι εκδηλώσεις (της συγκέντρωσης) θα ξεκινήσουν στις 08:30, ενώ για την περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα προαύλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Ο θάνατός σου η ζωή μου για τους ασθενείς, είναι ο κανόνας στα νοσοκομεία», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το περιστατικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τις δωρεές χειρουργικών υλικών από τους ίδιους τους ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν εκτός λίστας, ενώ οι υπόλοιποι «περιμένουν έναν χρόνο και βάλε».

Στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «λειτουργούν 5 χειρουργικά τραπέζια, από τα 15 που είναι ανεπτυγμένα, λόγω έλλειψης προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασε το ένα έτος», και, όπως αναφέρει, «το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι τα νοσοκομεία «αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα». Φέτος, θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δισ. ευρώ, «λιγότερα από αυτά που οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές (2 δισ. ευρώ)», ενώ έως σήμερα «έλαβαν χρηματοδότηση για δύο μήνες- 200 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *