Ποδηλατοδρομία γνώσης

0917EBAB16885D5E4659FC77110D9D0C.jpg

  «Η ζωή μας μία ανάσα» θα φωνάξει ο σύλλογος ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» την Κυριακή, αλλά και όσοι λάβουν μέρος στην ποδηλατοδρομία που διοργανώνει. Στόχος δεν είναι μόνο να αθληθούν οι συμμετέχοντες, αλλά και να γνωρίσουν την σπάνια ασθένια που ονομάζεται Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. (ΠΑΥ)

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την ΠΑΥ στις 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός γύρος, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σημείο εκκίνησης θα είναι το παρκάκι στην οδό Ερμού και Ασωμάτων, στις 9.30 π.μ., και σημείο τερματισμού ο πεζόδρομος του Θησείου.

Την ίδια ημέρα, στο σημείο τερματισμού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες, καθώς και γιατροί, παρουσία ασθενών και των φροντιστών τους, θα ενημερώνουν το κοινό για τη σπάνια αυτή νόσο, τα συμπτώματά της και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η ΠΑΥ είναι μία νόσος των αρτηριών των πνευμόνων, η οποία εξελίσσεται ταχύτατα με σοβαρό αντίκτυπο στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επειδή πολλά από τα αρχικά συμπτώματα της ΠΑΥ -δύσπνοια, αίσθημα σύσφιγξης στο θώρακα και κόπωση- είναι ήπια, οι ασθενείς διαγιγνώσκονται συχνά όταν η νόσος τους είναι ήδη πολύ σοβαρή. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της συστηματικής παρακολούθησης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *