Πληρώνονται διπλά για συνταγές φαρμάκων

 
Διπλές πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ έχουν καρπωθεί φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη διοικητική ποινή της επ’ αόριστον παύσης στη συνεργασία τους με τον Οργανισμό.


Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, περί τους 100 φαρμακοποιούς πανελλαδικά εισπράττουν διπλά κάποιες συνταγές που εκτελούν στα φαρμακεία τους, με αποτέλεσμα να ζημιώνουν το Ταμείο.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφα φαρμακοποιών από Αίγιο και Κέρκυρα, οι οποίοι εκτελούν δύο φορές την ίδια συνταγή, επικολλώντας μάλιστα κανονικά και στις δύο περιπτώσεις τα αυτοκόλλητα κουπόνια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κομπίνα γίνεται κάτω από τη μύτη όλης της αλυσίδας διάθεσης του φαρμάκου, με την προϋπόθεση ότι οι φαρμακοποιοί έχουν στην κατοχή τους τα αυτοκόλλητα κουπόνια από κουτιά φαρμάκων, είτε που έφυγαν για παράλληλες εξαγωγές είτε που πουλήθηκαν ιδιωτικά από τα φαρμακεία τους, με τον αγοραστή να μην έδωσε σημασία στην αφαίρεση του αυτοκόλλητου.

Έτσι, όταν έρχεται στο φαρμακείο τους ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ με τη συνταγή του, την εκτελούν μία φορά ηλεκτρονικά και στη συνέχεια κολλούν και στις δύο τα αντίστοιχα κουπόνια από τα κουτιά των φαρμάκων.

Ενώ όμως ο ασφαλισμένος έχει πάρει μόνο την ποσότητα των φαρμάκων που είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ο φαρμακοποιός καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθεί τη διπλή ποσότητα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *