Πιο ευάλωτες οι γυναίκες στις αλλεργίες

50EC678F33B2AC0913C5ABBAE4BC1FAB.jpg

  Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Και όταν η συζήτηση φτάνει στις αλλεργίες τότε φαίνεται ότι το ένα φύλο είναι πιο ευάλωτο από το άλλο.

Σύμφωνα με την επιστημονική παρουσίαση της δρ Renata Engler στο ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Αμερικανικής Αλλεργιολογικής Εταιρίας (ACAAI) οι ενήλικες γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για αλλεργίες, άσθμα και αυτοάνονες νόσους.

Περισσότεροι άνδρες πριν την εφηβεία έχουν ρινίτιδα, άσθμα και τροφικές αλλεργίες συγκριτικά με τις γυναίκες σύμφωνα με την αλλεργιολόγο δρ Renata Engler. Στην πορεία όμως οι ρόλοι αλλάζουν όταν τα κορίτσια μπαίνουν στην εφηβεία υπερτερούν των ανδρών όσον αφορά την εκδήλωση χρόνιων νόσων.

Οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο για αλλεργίες και άσθμα μετά την εφηβεία είναι σύνθετοι και διαφοροποιούνται με την ηλικία. Μετά από έναν εμβολιασμό λόγου χάρη, οι γυναίκες έχουν περισσότερα αντισώματα IgG συγκριτικά με τους άνδρες, αλλά οι τελευταίοι έχουν υψηλότερα επίπεδα igE αντισωμάτων σε περίπτωση άσθματος.

Το βασικό μήνυμα σύμφωνα με την δρ Engler είναι ότι για την αντιμετώπιση των αλλεργιών απαιτείται εξατομικευμένη προσέγγιση στο πλαίσιο της οποίας η βελτιωμένη προσέγγιση σε σχέση με τις διαφορές των δύο φύλων θα ωφελήσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *