Πηγή σιδήρου τα δημητριακά ολικής άλεσης

9AF491095DEFEDBCC16B493CECEA541E.jpg

  Ξέρετε ότι τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης αποτελούν πηγή σιδήρου στην καθημερινότητά μας;

Συγκεκριμένα, μια μερίδα των 30 γραμμαρίων (3-4 κουταλιές της σούπας) μπορεί να μας παρέχει μέχρι και το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σίδηρο ανάλογα με το είδος τους.

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι όταν τα τρόφιμα που αποτελούν πηγές σιδήρου συνδυάζονται με το ασβέστιο, τότε μειώνεται η απορρόφησή του.

Αντιθέτως, η βιταμίνη C δρα συνεργιστικά με το σίδηρο αυξάνοντας την απορρόφησή του.

Μπορείτε, λοιπόν, κάποιες μέρες της εβδομάδας, να καταναλώνετε τα δημητριακά σε συνδυασμό με κομμάτια φρέσκων φρούτων πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες και τα ακτινίδια, ενώ αν σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε μία μερίδα δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης σε χυμό φρούτων, αντί για γάλα!

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *