Περίθαλψη στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ ζητούν οι ασφαλισμένοι

0EC800AC400B3857BD2B0DD049B07CA4.jpg

  Να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των περίπου 400.000, σε όλη την Ελλάδα, ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης επειδή δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές στο ασφαλιστικό τους ταμείο, ζητά ο Σύλλογος Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την περίπτωση 50χρονου- που στερείται ασφαλιστικής κάλυψης λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ- ο οποίος λόγω επιπλοκών έπειτα από χολοκυστεκτομή αναγκάστηκε να καταβάλει 200 ευρώ για εισαγωγή στο ΑΧΕΠΑ και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Παπαγεωργίου για μαγνητική, όπου έπρεπε να καταβάλει άλλα 250 ευρώ, το ΔΣ και μέλη του Συλλόγου Ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ καθώς και εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διοίκηση του Παπαγεωργίου.

«Τέτοια περιστατικά τα βλέπουμε καθημερινά. Μετά την παρέμβασή μας, ο διοικητής του Παπαγεωργίου έδωσε εντολή να γίνει η μαγνητική του ασθενούς και είπε ότι το κόστος πρέπει να χρεωθεί στο ΑΧΕΠΑ, απ’ όπου διακομίστηκε ο άρρωστος. Δεν ξέρουμε όμως τι θα του ζητήσει το ΑΧΕΠΑ, όπου κατέβαλε 200 ευρώ για την εισαγωγή βάσει της εγκυκλίου για τα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια). Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει άμεσα λύση. Δεν μπορεί να αφήνει έναν ανασφάλιστο άνθρωπο να πεθάνει. Οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να έχουν δωρεάν περίθαλψη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Χάρης Ευθυμιάδης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *