Περισσότερο γκρινιάζουν οι γυναίκες όταν αρρωσταίνουν

 
Όλοι οι άνθρωποι όταν αρρωσταίνουν γίνονται λίγο – πολύ ανυπόφοροι, με τα πρωτεία να ανήκουν στους άντρες. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα οι γυναίκες είναι τελικά αυτές που γκρινιάζουν περισσότερο όταν έχουν γρίπη, σε αντίθεση με τους άντρες που προσπαθούν να κρύψουν τα συμπτώματά τους και να προσποιηθούν ότι είναι μια χαρά.

Οι επιστήμονες από τη σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου ανέλυσαν στοιχεία από 5.000 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι κλήθηκαν να αναφέρουν οποιοδήποτε σύμπτωμα από το ανώτερο αναπνευστικό και να βαθμολογήσουν το πώς ένιωθαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100.

Η μέση βαθμολογία της ευεξίας για όσους δεν εκδήλωσαν κανένα σύμπτωμα ήταν η ίδια για άντρες και γυναίκες, αφού έδωσαν 90 βαθμούς.

Μεταξύ των εθελοντών, όμως, που ανέφεραν ότι ανέπτυξαν χαρακτηριστικά συμπτώματα γρίπης δηλαδή υψηλό πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα η μέση βαθμολογία της ευεξίας για τους μεν άνδρες ήταν 60, για τις δε γυναίκες μετά βίας 50.

«Η άποψη ότι οι άντρες παραπονιούνται περισσότερο όταν είναι άρρωστοι είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άλμα Άντλερ, υπεύθυνη του προγράμματος Flusurvey, σκοπός του οποίου είναι η μελέτη και κατανόηση του τρόπου εξάπλωσης της γρίπης στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *